Prima pagină » Cât de importante sunt icoanele în viața credincioșilor

Cât de importante sunt icoanele în viața credincioșilor

Autor: admin
0 comentarii

În general, un sfânt care este pictat într-o anumită icoană trebuie să ne devină un model pe care să îl urmăm, atât în gândire cât și în faptă. Icoanele îndeplinesc în viață credincioșilor un rol extrem de important, este vorba de un rol liturgic.

Putem înțelege foarte clar că ceea ce aflăm din cuvinte, putem citi foarte simplu și din Icoana care este creată prin culori. Icoana se află o legătură în extrem de strânsă legătură ,încât Sfântul Teodor Studitul ne spune că persoana care respinge o icoană, va respinge în cele din urmă și taina întrupării cuvântului. Suntem conștienți de faptul că întruparea fiului lui Dumnezeu este principalul fundament, dar și rațiunea cinstirii icoanelor. Așadar, dacă Iisus Hristos nu ar fi luat chip de om, noi credincioșii nu aveam cum să îl reprezentăm în icoane. Atunci când vine vorba de sfinți este valabilă aceeași premisă. Opera lui Dumnezeu de Răscumpărarea Neamului omenesc a avut puterea de ea transformă oamenii în sfinți sau măcar de a-i îndruma să o facă.

Cele mai citite articole

Sfinții devin supermodele pe care noi trebuie să le urmăm pentru a ajunge să simțim fericirea Raiului. Așadar, icoanele în viața creștinului au o însemnătate foarte importantă ne oferă posibilitatea de a ne ruga lui Dumnezeu și Sfinților. Doar uitându-ne la icoane acestea pot fi considerate o poartă de dialog cu divinitatea și ne oferă un ajutor concret. Din acest motiv, toate bisericile sunt pictate în icoane și credincioșilor le este recomandat să aibă icoane în casele lor.

Atunci când vorbim despre icoane, putem vorbi și despre un rol de tip pedagogic, așadar atunci când o icoană este pictată după un anumit canon prezintă înaintea privitorului un anumit eveniment din istoria Mântuirii Neamului omenesc. Este de înțeles o importanță deosebită a unei icoane care este adesea comparată cu Sfânta Scriptură. În ceea ce privește puterea sa, icoana este deosebit de folositoare din punct de vedere pedagogic pentru toți credincioșii pentru că are puterea de a ne oferi o perspectivă diferită care este văzută din punctul cuvântului lui Dumnezeu.

Sursă: icoane-art.ro

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si