Prima pagină » Cand trebuie schimbate anvelopele

Cand trebuie schimbate anvelopele

Autor: admin
0 comentarii

Fiecare sofer trebuie sa detina mai multe seturi de cauciucuri, unele speciale pentru iarna, iar unele sa fie speciale pentru sezonul rece. Totusi, pe piata exista inclusiv produse de tip all season, care prezinta suprafete ce se potrivesc atat pentru sezonul rece, cat si pentru sezonul cald. 

Cei mai multi soferi detin doua tipuri de anvelope, iar acestea trebuie sa fie schimbate la un anumit interval de timp, pentru ca masina sa poata functiona in parametrii optimi, iar soferul sa se afle in completa siguranta pe intreaga durata a sesiunii de condus. Asadar, principalele momente cand este necesara schimbarea acestor componente sunt:

Inghetul – mult mai periculos decat s-ar crede

Suprafetele inghetate sunt extrem de periculoase, atat pentru soferii incepatori, cat si pentru cei care au experienta. De cele mai multe ori, acestea vor face masina sa derapeze, in special daca sunt folosite anvelopele pentru vara. Cauciucurile special concepute pentru sezonul cald nu prezinta striatii si sunt mult mai fine, astfel incat masina sa poata functiona perfect pe suprafete incinse. Totusi, acestea nu sunt compatibile cu gheata sau cu poleiul care se formeaza pe strada, fapt pentru care in momentul in care scad temperaturile este indicat sa fie schimbate cu cele de iarna.

Anvelopele de iarna sunt mult mai groase si prezinta mai multe pliuri si striatii. Asadar, in momentul in care masina merge pe suprafete inghetate si dure, nu va exista riscul ca aceasta sa poata derapa. Mai mult, anvelopele fiind foarte groase si avand dimensiuni considerabile, vor putea sta fixe pe roata, fara a exista riscul desprinderii in momentul in care sunt folosite pe un teren accidentat sau inghetat.

Cele mai citite articole

Totusi, in anumite cazuri este nevoie de accesorii pentru iarna in plus, precum lanturile care sunt deseori utilizate de persoanele care locuiesc in zonele montane.

Schimbarea brusca a presiunii din roti este un semnal de alarma

In momentul in care presiunea din roti se schimba considerabil, intr-o perioada scurta de timp, anvelopele trebuie schimbate. Deseori, acest fenomen are loc, in special atunci cand pe drum exista anumite obiecte contondente precum cioburi, cuie, piuneze si asa mai departe. Riscurile ca un astfel de obiect sa poata deteriora anvelopa sunt destul de mari, datorita faptului ca acestea se pot regasi oriunde pe sosea.

Asadar, atunci cand trebuie sa se achizitioneze un nou set de anvelope, proprietarii trebuie sa se asigure ca stiu ce inseamna dot la anvelope, pentru a putea face cea mai buna achizitie.

Deteriorarea vizibila a anvelopelor nu trebuie neglijata

Atunci cand anvelopele sunt deteriorate vizibil, adica pliurile nu mai au forma initiala, iar suprafetele sunt extrem de tocite, atunci este nevoie sa se achizitioneze un nou set de anvelope care sa arate impecabil. 

Utilizarea unor anvelope uzate poate duce la pierderi de vieti umane. In momentul In care acestea sunt folosite pe suprafete aderente si inghetate, nu vor mai oferi aceeasi stabilitate masinii, iar riscul de accidentare va creste considerabil. Asadar, dupa ce perioada de garantie oferita de producator a trecut, proprietarii trebuie sa ia in calcul investirea in noi astfel de produse.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si