Prima pagină » Alegerea gratarului electric profesional: avantaje principale

Alegerea gratarului electric profesional: avantaje principale

Autor: admin
0 comentarii
Alegerea gratarului electric profesional: avantaje principale

Frigerea carnii si legumelor pe gratar este una dintre cele mai populare si comune metode de gatit in unitatile horeca romanesti. Mancarurile gatite la temperaturi ridicate au o aroma deosebita. Dar nu este intotdeauna posibil in mediul urban sa se gateasca alimente, mai ales intr-un local din zonele centrale, la foc deschis. Intr-o astfel de situatie, echipamentul profesional de incalzire electric vine in ajutor. In concret este vorba de modelele de gratare electrice profesionale.

Gratare electrice profesionale cu suprafata canelata sau neteda?

Cele mai des folosite au fost si sunt in continuare gratarele profesionale cu suprafata de frigere canelata. Datorita temperaturii de incalzire de pana la 300 grade Celsius, poti praji produsele dorite (carne, peste, legume) direct pe suprafata lor, fara a folosi elemente suplimentare. 

Suprafata grill-ului poate fi din fonta (material ce are o capacitate termica mai mare; se incalzeste mai puternic, dar si distribuie caldura mai mult timp si mai uniform) sau din otel (material mai ieftin si mai usor de curatat).

Gratarele electrice sunt mult mai simplu de folosit decat cele pe carbuni si/sau lemn deoarece pornesc rapid, se incalzesc in doar cateva minute si sunt gata de utilizare in prezenta curentului electric. Iar functionalitatea lor si amploarea sortimentului de grill-uri de acest fel de pe piata vor permite celor interesati ca sa-si aleaga modelul profesional potrivit in functie de abilitatile si cerintele specifice pe care le au.

Gratarele profesionale actuale sunt foarte versatile, fiind concepute pentru a gati fripturi, peste si fructe de mare, carnati sau legume. Piata moderna de echipamente pentru restaurante ofera multe optiuni pentru gatirea prin contact si fara contact a produselor. Principalul avantaj al echipamentelor electrice este absenta fumului si murdariei tipice gratarelor pe lemne si/sau carbuni. 

Mai putem adauga la asta inca vreo cateva beneficii importante:

  • usurinta in utilizare: e nevoie doar de conectarea la o priza potrivita;
  • dimensiuni: un gratar electric este intotdeauna transportabil cu usurinta;
  • aroma nealterata: un gratar electric nu va schimba niciodata aroma a ceea ce se gateste, dar (conform unora) nici nu va adauga valoare gustului;
  • intotdeauna va fi gata de actiune: nu trebuie sa te ingrijesti ca sa faci rezerve de carbune, lemn sau gaz imbuteliat.

Gratarele electrice profesionale, avand in vedere aceste beneficii enumerate mai sus, nu mai pot fi subevaluate in perioada actuala. Multi oameni cred ca mancarurile preparate fara un foc puternic si fara mult fum nu au acelasi gust ca si acelea fripte pe un grill ce se poate conecta la priza. Desigur, acest lucru nu este adevarat: gratarul electric chiar este o solutie grozava pentru localurile care au in meniu doar din cand in cand produse fripte la gratar. 

Recapituland: De ce sa alegi un gratar electric profesional pentru afacerea ta?

Cele mai citite articole

1. Nu trebuie sa ai combustibil solid sau gazos pentru a-l folosi.

2. Gratarul electric este un dispozitiv suplu, portabil, cu putere mare.

3. Aprinderea lui este rapida si usoara.

4.  Poti gati oriunde, daca se poate conecta la reteaua electrica.

5. Se elimina dezordinea in bucataria profesionala.

Referitor la acest ultim punct, daca ai avut vreodata ocazia sa folosesti un gratar cu carbune, cu siguranta stii ce implica munca de igienizare de dupa gatitul la gratar. Curatarea grill-ului si turnarea cenusii nu sunt neaparat deosebit de dificile, dar se poate face multa mizerie. In schimb, in cazul gratarelor electrice, curatarea dupa gatit este redusa la minimum.

Unde gasesti unele cele mai performante grill-uri electrice? Pe site-ul contigrup.ro, evident!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si