Prima pagină » Dulapuri frigorifice inox

Dulapuri frigorifice inox

Autor: admin
0 comentarii

Pe site-ul tcromania.com găsești în această perioadă niște promoții senzaționale pe care nu merită să pierzi dacă ești antreprenor HoReCa!

Dulapurile reci – echipamente HoReCa foarte importante pentru localul tău

Atunci când vrei să alegi niște dulapuri frigorifice inox bune pentru bucătăria ta de restaurant este bine să iei în considerare următoarele elemente:

– volumul;

– lățimea;

– numărul de rafturi/compartimente ale acestuia. 

Alți parametri sunt la fel de importanți. Astfel, alegerea dulapurilor frigorifice potrivite pentru bucătăria ta profesională este importantă pentru utilizarea eficientă a spațiului din bucătărie, economisirea energiei și confortul oferit bucătarului.

În practică, antreprenorii aleg dulapuri frigorifice pentru bucătăriile unităților lor ținând cont în primul rând, de volumul acestora. Într-adevăr, volumul util al acestor piese de mobilier este important pentru a oferi bucătarilor alimentele și ingredientele necesare, dar în niciun caz suficient.

Nu uita de confortul în utilizare!

Chiar si când vorbim de ușile acestor echipamente profesionale, ele trebuie să-l facă pe bucătar să se simtă confortabil. Din acest motiv, atunci când planifici o bucătărie profesională săi alegi dulapurile frigorifice necesare.

Este imperativ să se ia în considerare inclusiv direcția în care se deschid ușile acestora. În caz contrar, ușa poate incomoda mișcările personalului din bucătărie. 

În plus, ar trebui să ții cont și de posibilitatea unor modificări în meniu și de volumul consumului de alimente. 

În opinia specialiștilor, dulapurile frigorifice pe rotile sunt mai convenabile vor permite să se mute echipamentele respective atunci când  se curățeă. 

Cele mai citite articole

Mai mult decât atât, când alegi un dulap frigorific din inox cu rotile, prevăzute cu sisteme de blocare pentru a preveni mișcarea accidentală a dulapului. Cele cu uși transparente fac mai ușor pentru bucătari să vadă conținutul, dar nu sunt atât de eficiente în materie de răcire precum cele cu uși opace.

Acesta este motivul pentru care majoritatea antreprenorilor autohtoni preferă dulapuri frigorifice profesionale cu uși metalice. Avantajul lor este cea mai bună izolare termică. Acest lucru le permite să consume mai puțină energie, să mențină condiții mai bune de depozitare și să le țină la rece mai mult timp în cazul unei pene de curent. În plus, modelele cu uși mate sunt de obicei și mai ieftine decât echipamentele frigorifice transparente.

În localurile unde bucătăriile sunt deschise, dulapurile cu uși transparente pot arăta mai atractiv, dar numai dacă ele sunt menținute în ordine și sticla ușii nu se aburește.

Alege dulapurile frigorifice și după produsele pe care le vei stoca în ele!

Diferitele tipuri de alimente trebuie păstrate în condiții diferite. În plus, mirosurile de pește sau brânză sunt ușor absorbite de anumite alimente. Prin urmare, este de preferat să se stocheze diferite tipuri de produse în dulapuri diferite sau cel puțin să fie izolate folosind recipiente etanșe. 

Este obligatoriu a se păstra separat carnea, brânza, legumele crude. Alimentele gata pentru consum ar trebui să fie întotdeauna plasate deasupra alimentelor crude. Încălcarea acestei reguli poate provoca contaminarea bacteriană a produselor finite. Containerele închise vor împiedica mirosurile nedorite să absoarbă și să contamineze rafturile.

În dulapuri reci cu uși transparente din bucătăriile profesionale, acestea depozitează de obicei ingrediente diverse, precum ar fi: ierburi, legume și fructe preparate pentru utilizare directă, sosuri, maioneză și condimente, ouă etc. 

Pentru depozitarea peștelui, există dulapuri frigorifice speciale cu recipiente adânci din plastic.

De regulă, cu cât dulapul frigorific este mai mare, cu atât costul unitar și consumul specific de energie pentru depozitarea alimentelor este mai mic. Trebuie avut în vedere faptul că dulapurile reci sunt folosite nu numai pentru depozitarea la o temperatură apropiată de zero, ci și pentru dezghețarea lentă a alimentelor congelate. 

Atunci când se planifică o bucătărie profesională, de obicei se alocă spațiu pentru dulapuri frigorifice la începutul liniilor de producție până la urmă, în dulapuri unde sunt depozitate de obicei ingredientele pentru preparatele care sunt preparate pe linie. 

Dacă însă niște feluri de mâncare deja preparate au nevoie de o răcire intensivă și la o înghețare șoc, atunci echipamentul folosit pentru aceasta trebuie instalat și la capătul liniei. 

În situația în care nu există suficient spațiu în bucătărie pentru a instala mai multe dulapuri frigorifice, toate produsele trebuie depozitate într-un singur dulap de dimensiuni mai mari sau poate chiar o cameră frigorifică.

Pentru detalii si comenzi intră pe tcromania.com!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si