Prima pagină » 4 întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a decide să divorțezi

4 întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a decide să divorțezi

Autor: admin
0 comentarii

4 întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a decide să divorțezi

Divorțul nu este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Esențial este să te gândești la faptul că poate fi o posibilitate pentru tine de a începe un alt drum și de a fi din nou fericită. 

Știm că poate părea un moment extrem de greu și aproape imposibil de trecut, însă, află că dacă ai parte de ajutorul prietenilor și a familiei, poți trece peste. În momentul în care ești căsătorită, certurile sunt inevitabile, dar contează să găsești modalitatea potrivită prin care să le gestionezi. Dacă în mod frecvent se întâmplă să ai probleme cu partenerul tău, să nu reușiți să ajungeți la un numitor comun, este de la sine înțeles că vei lua în considerare varianta divorțului, mai ales dacă nu te simți apreciată la adevărata valoare în relație.

Dacă într-adevăr te gândești că ar fi momentul să divorțezi, ar trebui să îți pui aceste patru întrebări înainte de a lua o decizie care îți va afecta viitorul:

1. Am vorbit deschis cu partenerul meu despre problemele din relație?

Atunci când ne dorim să divorțăm, este foarte clar faptul că există anumite probleme în relație pe care nu le-am rezolvat. Trebuie să te gândești foarte bine atunci când iei o decizie de acest fel deoarece se poate dovedi fie că a fost o alegere bună, fie că a fost o decizie luată din impuls. De asemenea, ar trebui ca atât tu, cât și partenerul, să încercați să faceți tot ceea ce vă stă în putință pentru a face relația să funcționeze.

2. Am făcut eforturile necesare pentru a face ca relația să funcționeze?

Cele mai citite articole

În momentul în care ești căsătorită, trebuie să fii conștientă de faptul că problemele pot apărea oricând, iar tu trebuie să fii pregătită și să îți găsești puterea să le depășești. Important este ca amândoi să vă doriți ca relația să funcționeze, și nu doar unul dintre partener să fie cel care își dorește. Pe lângă asta, o soluție în cazul în care tu și soțul tău aveți probleme în căsnicie este terapia de cuplu. Chiar dacă există o oarecare prejudecată asupra ei, nu ar trebui să îți fie teamă să apelezi la ajutor specializat.

3. Am fost tratată așa cum merit?

Motivele pentru care foarte multe căsnicii ajung la sfârșit au în vedere felul în care a fost tratat unul dintre parteneri. Foarte multe femei se află în relații toxice și, totuși, aleg să nu se despartă de partener deoarece se tem de singurătate și de faptul că nu își mai pot găsi un alt partener. Dacă soțul tău nu te tratează așa cum meriți sau, și mai mult, te abuzează, fie moral, emoțional sau în cele mai rele cazuri, te abuzează fizic, ar fi cazul să te gândești că ar trebui să divorțezi. 

4. Divorțul îmi va afecta copiii?

Copiii sunt un alt motiv pentru care femeile aleg să rămână într-o căsnicie, deși nu sunt fericite. Cu toate acestea, fie că se află un copil la mijloc sau nu, ar trebui să te gândești la fericirea ta. Chiar dacă este o decizie foarte greu de luat, fericirea ta trebuie să fie pe primul loc, chiar dacă nu conștientizezi acest lucru în acel moment. 

Citește și:
5 moduri prin care să îți dai seama că depui prea mult efort în relația cu partenerul

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/4-intrebari-pe-care-trebuie-sa-ti-le-pui-inainte-de-a-decide-sa-divortezi-684626/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si