Prima pagină » 4 motive pentru care iubitul tău se îndepărtează de tine

4 motive pentru care iubitul tău se îndepărtează de tine

Autor: admin
0 comentarii

4 motive pentru care iubitul tău se îndepărtează de tine

Chiar te-a făcut să cauți răspunsul pe net și să ajungi aici în speranța că aflii de ce exact când lucrurile mergeau bine, el s-a depărtat; de ce un tip cu care chiar ai o conexiune, acesta pare că vrea să o întrerupă și de ce acum că vă știți unul pe altul foarte bine și simți că poți avea încredere în el, și-a pierdut interesul. Poate că ești aici doar din dorința de a afla de ce un tip s-ar depărta atunci când lucrurile devin serioase și ce poți să faci în viitor ca să previi asta. Totuși, este cert: putem să parcurgem situația împreună și să clarificăm cauzele printr-o scurtă listă implicând 4 motive pentru care iubitul tău se îndepărtează de tine.

1. Se teme să se îndrăgostească și să fie vulnerabil

În timp ce unii bărbați nu au nicio problemă cu ideea de angajament emoțional, în cazul altora, parcă termeni precum “relație” sau “dragoste” îi pun pe fugă. Iar unul dintre motivele din spatele acestei frici de a fi vulnerabili, este redat de faptul că bărbații se tem de respingere la un nivel profund. Mai profund decât o femeie ar face-o. În societatea noastră, bărbații sunt cei care au responsabilitatea de a face primul pas și de curta o femeie până când aceasta se decide dacă să-i accepte propunerea sau să o refuze. Astfel, bărbații deseori își pun sentimentele pe tavă și ocazional, acestea sunt respinse.

Acest lucru le poate deteriora ego-ul în timp, poate chiar să-i facă să-și amplifice nesiguranțele și să se privească într-un mod mai negativ decât ar fi normal. De aceea, ai putea simți că atunci când în sfârșit relația ta ar putea trece într-un stadiu superior, partenerul tău se îndepărtează emoțional și se înconjoară cu ziduri peste care nu poți să treci. Teama de a investi atât de mult emoțional este datorată faptului că revenirea după o frângere de inimă este grea. Din cauza acestui fapt, unii bărbați sunt mai tentați să evite cu totul orice relație de natură romantică.
Așadar, pentru a nu te bloca într-o situație similară, încearcă să ai răbdare și să-i dovedești că dragostea ta pentru el este reală și că poate avea încredere în tine.

2. Începe să se simtă sufocat

Da, contrar a ceea ce am spus anterior, și reprezentanții sexului masculin apreciază relațiile cu partenera potrivită pentru ei. Însă simultan, în cazul celor mai mulți bărbați, intervine frica pentru lipsa de libertate și transpunerea într-o situație în care sunt blocați într-o relație cu o femeie care le absoarbe energia până la ultimul strop. Ca această imagine să fie îndepărtată din buzunarul lor mental de fobii, ei se vor simți “liberi” atunci când și partenera lor este deja împlinită în viață și nu se bazează pe relația dintre ei pentru a-și satisface fiecare nevoie.
Deși sunt sigură că ai intenții bune, uneori, prea multă afectivitate din partea ta îl face să-și dorească să ia o pauză și să se îndepărteze. Dacă cel de lângă tine simte că tu ai nevoie de el ca să te simți ok și că doar ești cu el mai mult pentru a-ți umple un gol emoțional, se va retrage instinctiv. Da, într-adevăr, toți vrem să ne simțim doriți, dar nu ca și cum partenerul nostru este obsedat de noi.

3. Este stresat

Cele mai citite articole

Este un fapt bine-cunoscut că atunci când un bărbat se simte stresat, acesta se va retrage în bârlogul său și va petrece timp de unul singur până își depășește situațiile dificile. Cu toate acestea, știm acest lucru, dar cumva ne este greu să-l și acceptăm. Și asta este normal: când noi avem o problemă, simțim imediat nevoia de a vorbi despre asta și de a căuta consolări, pe când bărbații sunt complet invers. Au nevoie să se distanțeze și să petreacă timp pe cont propriu pentru a-și filtra gândurile și pentru a ajunge la propriile lor concluzii.
Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci în acest caz este să nu-i acorzi spațiu. Ține minte: dacă va dori să iasă din carapacea lui și să-ți ceară sfatul, o va face. Dacă într-adevăr îți cere sfatul, încearcă să îl asculți cu atenție și nu-ți transforma răspunsul într-o prelegere prin care să-l convingi de opiniile tale și să încerci să-i rezolvi problemele.

Dacă insiști și încerci să-l faci să-ți vorbească despre problemele sale atunci când nu este momentul potrivit, se va depărta și mai mult. Astfel, veți fi amândoi blocați într-un cerc vicios: tu insiști cât mai mult, el se distanțează, tu insiști și mai mult pentru că acum te simți panicată că s-a distanțat și așa mai departe până când el se va distanța de tine complet. Așadar, relația va fi acum însoțită de tensiuni care probabil că vor sta la baza problemelor voastre de cuplu.

4. Are îndoieli în privința relației

Și asta este ok. Până la urmă, toți dezvoltăm îndoieli asupra relației noastre pe măsură ce devine tot mai serioasă. După primele luni ale unei relații, apare momentul în care adevărata muncă începe și ne întrebăm dacă suntem împreună cu persoana potrivită, dacă suntem gata să continuăm acest angajament și dacă vedem relația existând și într-un viitor îndepărtat.
De multe ori, aceste întrebări nu răsar numai în mintea ta, ci și în mintea iubitului tău. Și uneori, nici nu au legătură cu tine sau cum îți exerciți rolul de iubită. Uneori, pur și simplu, partenerul tău nu este pregătit pentru ceva serios. Alteori, într-adevăr, nu este foarte sigur că tu ești aleasa, iar un viitor alături de tine reprezintă o imagine vagă.

Totodată, să stai să-ți analizezi situația și să cercetezi ce a putut da startul acestor dubii este doar o pierdere de timp și de energie. În plus, cu cât sapi mai mult, cu atât șansele să-ți pierzi stăpânirea de sine sunt mai mari. Așa că în loc să ajungi la o stare de disperare, mai bine oferă-i spațiu să respire și continuă să fii cea mai bună versiune a ta. Dacă și după ce ai dat tot ce ai mai bun pentru a face ca relația să meargă, el se decide să pună capăt la tot ceea ce aveți împreună, nu mai există niciun motiv pentru care să regreți sau să te compătimești singură – ai făcut tot ce ai putut și dacă nu a fost de ajuns, atunci cu siguranță, acest tip nu este pentru tine.

Citește și:

Text: Monica Andreea Olaru
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/4-motive-pentru-care-iubitul-tau-se-indeparteaza-de-tine-610660/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si