Prima pagină » 5 metode să elimini obișnuința în cuplu. Îți pot salva relația!

5 metode să elimini obișnuința în cuplu. Îți pot salva relația!

Autor: admin
0 comentarii

5 metode să elimini obișnuința în cuplu. Îți pot salva relația!

Obișnuința în cuplu este un fenomen cât se poate de normal. După o vreme aveți o rutină, ritualuri care țin de relație sau individuale. Această obișnuință în cuplu are și o parte pozitivă: este confortabilă, predictibilă și vă dă un sentiment de securitate. Însă când se transformă în plictiseală, ori e o minusculă crăpătură ce în timp devine o reală prăpastie… știi că trebuie să treci la acțiune.

Obișnuința în cuplu te face să… uiți

Ce anume uiți? Toate lucrurile frumoase pe care el le face pentru tine. Cumva ai senzația că ți se cuvin și parcă nu le mai apreciezi. Fă un pas în spate și imaginează-ți cum ar fi să nu mai fie tandru, atent, răbdător, să nu te mai asculte, să nu-ți mai facă diverse surprize sau să nu te mai ajute la treburi în casă. Să ai un partener care îți oferă fix opusul. Sună înfricoșător, nu? Spune-i că observi eforturile pe care le face, mulțumește-i pentru gesturile frumoase. Nu se va mai simți invizibil, ci apreciat. Iar când ești apreciat, oferi și mai mult.

Și bărbații au nevoie să se simtă atractivi

Crezi că numai tu ai nevoie să ți se spună că arăți bine? Că noua coafură îți stă grozav sau anumite haine te avantajează? Obișnuința în cuplu înseamnă și multe ore petrecute în casă, total nearanjați, fără scânteia atracției. Ori, dimpotrivă, știi deja că celălalt este atractiv și după ani de relație pentru ce să îi mai zici asta?! Greșit! Și femeile, și bărbații în egală măsură au nevoie de validarea aspectului lor fizic. Laudă-l că arată senzațional în costum, cu jeans și cămașă, că barba de trei zile îl face foarte sexy. Pe lângă aspectul exterior, gândește-te la calitățile lui, ce admiri și respecți la el. Apoi spune-le treptat, în diverse ocazii, cât mai direct. Gândește-te că sunteți la început și are nevoie de un feedback pozitiv de la tine, ca să capete curaj.

Obișnuința în cuplu afectează sexul

Aceleași poziții, același mod de inițiere a actului sexual care ori a devenit o datorie, ori o rutină banală. Este timpul pentru schimbări serioase! De regulă el are inițiativa? E timpul să preiei controlul! Să încercați jucării sexuale, poziții noi și alte camere din casă în afară de dormitor. Ceva lenjerii, scenarii incendiare aduc și ele sare și piper. De asemenea, ieșiți în oraș, doar voi doi, la film, la dans, teatru, vernisaje, ocazii când să vă îmbrăcați frumos și să începeți un joc al seducției.

Fiți și prieteni!

Cele mai citite articole

A nu se confunda cu simpli colegi de apartament! Prietenia în cuplu înseamnă conectare emoțională, respect, acceptarea celuilalt chiar și când vedeți lucrurile diferit. Încredere, siguranță, sentimentul că vă puteți baza unul pe celălalt, vă ajutați să evoluați, sunteți o echipă. Iar prietenii se susțin în momente grele, dar sunt și complici în situații amuzante ori se distrează grozav împreună.

Iubește-l cum are nevoie

Există mai multe tipuri de limbaje ale iubirii: complimente, servicii, atingeri, timp petrecut împreună, daruri. Tendința universală este să îi oferim celuilalt ceea ce ne-ar plăcea nouă să primim. Te simți iubită când primești cadouri? Probabil că îi cumperi tot felul de lucruri. Ești sigură că asta își dorește? Poate partenerul tău se simte iubit când primește atingeri sau îi faci diverse servicii. Nu lăsa obișnuința în cuplu să afecteze manifestarea iubirii. Dar discutați și stabiliți concret ce înseamnă pentru voi limbajul iubirii.

Citește și:
El nu vrea o relație cu tine! 3 compatibilități în cuplu care te induc în eroare

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/5-metode-sa-elimini-obisnuinta-in-cuplu-iti-pot-salva-relatia-700212/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si