Prima pagină » 5 moduri prin care să îți dai seama că depui prea mult efort în relația cu partenerul

5 moduri prin care să îți dai seama că depui prea mult efort în relația cu partenerul

Autor: admin
0 comentarii

5 moduri prin care să îți dai seama că depui prea mult efort în relația cu partenerul

Ne dorim ca relația în care suntem să fie una de lungă durată și care să funcționeze, însă de cele mai multe ori realitatea ne demonstrează că oricât de mult am încerca, uneori nu putem fi pe aceeași lungime de undă cu partenerul. Nu spunem acum că relația trebuie să fie perfectă. Fiecare relație amoroasă pe care o avem are atât urcușuri, cât și coborâșuri, lucru care ar trebui să spună că suntem într-o permanentă schimbare și că experiențele pe care le avem ne pot influența, uneori într-un mod chiar fundamental.

Important este să comunici cu partenerul tău și să îi spui atunci când simți că relația voastră nu mai are aceeași dinamica ca la început. Pe lângă asta, nici nu ar trebui să te simți vinovată deoarece fiecare dintre noi evoluează diferit și își poate dori alte lucruri la un moment dat în viață.

De asemenea, uneori, avem tendința de a oferi mult prea mult, fie că vorbim de timp, energie sau resurse materiale pentru relația pe care o avem, iar partenerul nu apreciază toate aceste lucruri. În acel caz, ar trebui să te gândești dacă într-adevăr merită să rămâi lângă el sau nu.

Așa că, iată care sunt modurile prin care să îți dai seama că depui prea mult efort în relația ta:

1. Te simți epuizată

Atunci când petrecem timpul cu partenerul nostru, ar trebui să ne simțim fericite și împlinite, însă, în cazul în care nu te simți așa, e posibil ca timpul petrecut cu el mai mult să te epuizeze. Acest lucru se datorează faptului că încerci să găsești mereu soluții prin care să funcționeze relația voastră și să îi faci mereu pe plac. Ar trebui să te gândești dacă el apreciază eforturile pe care le faci sau nu.

2. Simți că partenerul te consideră un psiholog

Cele mai citite articole

O relație se bazează pe comunicare și pe conexiunea pe care o ai cu partenerul. Pe lângă asta, contează ca amândoi să vă bazați unul pe celălalt atunci când treceți prin perioade mai grele. Ar trebui să puteți vorbi despre orice și nu doar despre momentele grele pe care el le are. 

3. Te simți tot mai des irascibilă

În momentul în care te simți tot mai des inconfortabilă când discutați și nu găsiți un mod prin care să treceți peste momentele vulnerabile, este un semn că efortul tău pentru această relație este mult prea mare. Amândoi ar trebui să depuneți același efort în relație, asta în cazul în care mai vreți să fiți împreună.

4. Nu mai aveți o conexiune puternică

Când suntem într-o relație, avem tendința de a dedica tot timpul nostru partenerului, reușind prin acest mod să ne neglijăm. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple și ar trebui să te pui mereu pe primul loc. Fie că vorbim de timp, energie sau chiar bani, fiecare efort contează și ar trebui să fie apreciat de către partener.

5. Te simți vinovată tot mai des

Când depunem prea mult efort în relația în care suntem, iar partenerul nu face același lucru, nu ne simțim apreciate și avem impresia că nu facem suficient. Adevărul este că atunci când nu te simți apreciată în relație, ar trebui să vorbești deschis cu partenerul tău și să stabiliți care este motivul pentru care relația voastră nu mai funcționează.

Citește și:
5 sfaturi despre relații care, de fapt, nu sunt în avantajul tău

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/5-moduri-prin-care-sa-iti-dai-seama-ca-depui-prea-mult-efort-in-relatia-cu-partenerul-679675/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si