Prima pagină » 5 moduri prin care scazi eficacitatea cremei cu factor de protecție solară, fără să îți dai seama

5 moduri prin care scazi eficacitatea cremei cu factor de protecție solară, fără să îți dai seama

Autor: admin
0 comentarii
5 moduri prin care scazi eficacitatea cremei cu factor de protecție solară, fără să îți dai seama

Poate fi dificil să îți amintești să reaplici la fiecare câteva ore crema cu factor de protecție solară, mai ales dacă ești la plajă, însă există și alte probleme care afectează eficacitatea acestui produs.

Având în vedere că o aplicare corectă te ajută să te protejezi de razele UVA și UVB, ajută la scăderea riscului de apariție a cancerului de piele și a îmbătrânirii premature, este bine să știi ce ar trebui să eviți să faci pentru a te bucura de toate proprietățile acestui produs.

1. Nu amesteca crema cu factor de protecție cu loțiunea bronzantă

Te poți bronza natural și dacă te dai cu cremă cu factor de protecție solară, însă dacă îți dorești un bronz înainte de vacanță probabil apelezi și tu la loțiunea autobronzantă. Din păcate însă, această loțiune și crema cu SPF nu se amestecă, deoarece DHA, ingredientul activ din loțiuni care face ca pielea să se coloreze scade puterea de protecție împotriva razelor UVA.

Acest lucru poate duce la apariția liniilor fine, a ridurilor, existând chiar și zone în care pielea poate suferi arsuri. Astfel, încearcă să nu le combini niciodată.

2. Aplici produse de îngrijire peste crema cu factor de protecție solară

Există părere împărțite în privința ordinii de aplicare a produselor cosmetice, însă tot mai mult specialiști sunt de părere că produsele hidratante ar trebui aplicate înaintea cremei cu SPF, deoarece altfel acestea pot afecta calitățile și nivelul de protecție pe care îl poate oferi crema.

Totodată, asigură-te că oferi suficient timp fiecărui produs înainte de a aplica fondul de ten, pentru ca acesta să nu se amestece cu crema cu SPF.

3. Nu aplici o cantitate suficientă

Fie că folosești un produs tip spray, fie cremă, este foarte posibil să nu aplici o cantitate suficientă. Este esențial să te asiguri că fiecare centimentru de piele este protejată, mai ales dacă urmează să te expui la soare ore bune. Teoretic, ar trebui să aplici o cantitate cât două lingurițe pentru față, brațe și zona gâtului. Două linguri ar trebui să fie suficiente pentru întregul corp.

Pentru spray-uri, încearcă să aplici pe fiecare zonă a corpului timp de șase secunde și apoi să întinzi foarte bine.

Cele mai citite articole

Nu uita să aplici acest produs și pe urechi sau pleoape și să faci acest pas înainte cu 20 de minute de expunerea la soare.

4. Nu aplici în toate zonele importante

Se pare că foarte multe persoane uită de zone importante ale feței atunci când aplică cremă cu factor de protecție solară. Cei mai mulți dintre noi nu aplicăm cremă cu SPF și în zona ochilor sau a pleoapelor, iar asta este destul de periculos, deoarece în aceste zone pielea este foarte subțire și, așadar, este mult mai ușor afectată de razele soarelui.

Nu uita nici de urechi, buze, mâini, gât și tălpi, avertizează specialiștii.

5. Uiți să reaplici

Să presupunem că știi să aplici perfect peste tot crema cu SPF, însă la cât timp o reaplici? Medicii dermatologi recomanda ca acest lucru să se facă la fiecare două ore sau, dacă înoți, imediat cum ieși din apă.

Fii atentă și la prosopul pe care îl folosești, deoarece acesta absoarbe crema dacă te ștergi la scurt timp după aplicare.

Citește și:
De ce trebuie să folosești zilnic produse pentru protecție solară

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/5-moduri-prin-care-scazi-eficacitatea-cremei-cu-factor-de-protectie-solara-fara-sa-iti-dai-seama-659284/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si