Prima pagină » 5 sfaturi pentru îngrijirea părului în vacanță

5 sfaturi pentru îngrijirea părului în vacanță

Autor: admin
0 comentarii

5 sfaturi pentru îngrijirea părului în vacanță

5 sfaturi pentru îngrijirea părului în vacanță

Ridică mână dacă și părul tău trece printr-o perioadă mai proastă atunci când ești în vacanță. Probabil orice femeie s-a întors acasă dintr-o vacanță însorită cu o culoare a părului mai ștearsă și cu vârfurile părului arse. Dar nu este doar căldura care ne afectează părul în vacanță – apa din piscină cu clor și calitatea acesteia atunci când facem duș sunt niște factori care pot fi luați în considerare.

Mai jos, ai o listă cu sfaturi care te pot ajuta să îți menții părul în vacanță și să previi distrugerea acestuia.

1. Încearcă să combați calitatea apei

Zonele unde apa este dulce îți vor face părul fin și cu un silky touch, totuși dacă părul tău nu reacționează bine atunci când este mult prea hidratat, această apă dulce ar putea să îți distrugă părul și să devină coșmarul vacanței tale. Nu uita să pui in bagajele deja prea aglomerate, produse de păr pentru volum pentru a combate efectul apei dulci.

Atunci când apa este sărată, părul poate deveni uscat, deshidratat, în alte cuvinte un dezastru dacă este expus și la căldură, soare și clor. Asigură-te că iei cu tine produse de păr pentru hidratare.

2. Protejează părul

Aplică un ulei bogat în nutrienți dimineața înainte să mergi la plajă pentru protejarea părul împotriva soarelui, sării de mare și a clorului, apoi spală-l când te întorci acasă.

3. Protejează scalpul

Este esențial să porți o pălărie sau o eșarfă de păr, deoarece trebuie să îți protejezi capul împotriva soarelui. Nu ajută doar la prevenirea insolației, dar împiedică și decolorarea părului. Capul tău este partea corpului care se poate arde cu cea mai mare ușurință atunci când ești expus la soare, mai ales dacă firului tău de păr nu este foarte gros. Nu doar că este foarte dureros, dar scalpul tău o să fie foarte afectat și chiar se va coji pielea, dacă te arde soarele. Dacă acest lucru se întămplă aplică un gel de aloe vera pentru a calma pielea scalpului.

Cele mai citite articole

Dacă nici gelul de aloe vera nu funcționează, când ajungi acasă aplică ulei de cocos pe scalp și lasă-l acolo timp de o oră sau două.

4. Ia cu tine uscătorul tău de păr

Uscătoarele de păr de proastă calitate îți pot afecta părul, așa că ar fi mai bine dacă ai lua cu tine uscătorul de acasă pentru a nu risca. Dacă mergi într-o destinație care are prize de 240 de V, toate aparatele electrice o să funcționeze ca cele de acasă. Dacă mergi într-o țară care are prize de 120 de V, cumpără un uscător de păr pentru călătorii.

5. Lasă placa de păr acasă

Atunci când mergi într-un loc unde umiditatea este foarte mare, menținerea părului drept poate reprezenta o provocare foarte mare. Imediat ce ieși din camera ta, și mergi afară unde aerul este umed, părul tău se va umfla din nou. Fă-i un favor părului tău și lasă placa de păr acasă sau alte dispozitive care au o căldură foarte mare.

Citește și:
Secretele pe care franțuzoaicele le știu despre îngrijirea părului

Text: Victoria Lupascu
Foto: Instagram (@shaymitchell)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/5-sfaturi-pentru-ingrijirea-parului-vacanta-608179/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si