Prima pagină » 5 sfaturi pentru un păr superb de la un expert

5 sfaturi pentru un păr superb de la un expert

Autor: admin
0 comentarii
5 sfaturi pentru un păr superb de la un expert

Toate fetele pe care le cunosc sunt obsedate de părul lor, într-un fel sau altul, și își doresc un păr superb. Se plâng că e prea drept, prea ondulat, că s-a rărit, că au apărut fire albe… Lista problemelor este interminabilă. Însă ce avem toate în comun este faptul că ne dorim suvițe sănătoase, superbe, pline de vitalitate… Ca atunci când plecăm de la salon, proaspăt coafate. L-am întrebat pe Daniel Stanciu, trainer Beauy One la Chic Salon, care sunt lucrurile de care ar trebui să ținem cont atunci când vorbim despre îngrijirea părului, despre colorare și schimbări de look, adică despre tot ce este necesar când ne dorim un păr superb.

Despre îngrijirea părului

„Cred că e important ca părul să fie îngrijit corespunzător și acasă, între programări. Primul șampon este pentru degresare și curățare, eliminarea sebumului și a altor impurități, iar a doua aplicare a șamponului este pentru luciu și hidratare. Tratamentele și măștile pentru păr se aplică numai pe lungime. Singurele tratamente care se aplică pe scalp sunt cele special destinate îngrijirii scalpului, cum ar fi tratamentele pentru mătreață seboreică, descuamări, tratamente anti alopecie/căderea părului, produse ce stimulează circulația sangvină. Șamponul se alege în funcție de rădăcina naturală a părului, iar tratamentul – în funcție de tipul de păr și problema acestuia. Produsele de styling se selectează în funcție de efectul dorit (texturat, ondulat, drept) și de tipul de păr”. E important să știi asta când vrei un păr superb.

Despre coafatul acasă

„De multe ori, ocaziile speciale pot fi neprevăzute: o întâlnire, o petrecere sau un alt eveniment. Deoarece coafatul la salon trebuie programat din timp și de multe ori implică și timp petrecut în trafic sau alte inconveniente, e important pentru orice femeie să știe să-și realizeze singură o coafură simplă și de efect (precum un coc de balerină) sau să folosească un instrument de styling, fie că vorbim despre placă, ondulator sau bigudiuri calde – tu vei ști cel mai bine ce gadget îți e mai ușor de utilizat. Însă, indiferent de alegere, regula de aur (chiar și înainte de uscarea părului), e să folosească un produs pentru protecție termică înainte de procesul de coafare. Apoi, dacă vorbim despre o culoare specială, precum blond cenușiu sau platinat, roșu intens sau nuanțe fluo, trebuie să folosească produse ce protejează pigmenții din firul de păr. Altfel, culoarea va ajunge să își piardă strălucirea între programări.”

Despre schimbările de look

„În primul rând, atunci când îți dorești o schimbare de look, trebuie să știi ce vrei și de ce vrei chestia asta. Apoi trebuie să te consulți cu stilistul să afli dacă e o soluție viabilă pentru tine și dacă te pune în valoare. De exemplu, când ai fața rotundă, nu te avantajează să-ți tunzi părul mai sus de bărbie, sau bretonul. Sau, atunci când ai anumite defecte de camuflat, poți recurge la mici schimbări, trucuri de coafură și de styling. De aceea trebuie să fii flexibilă în alegerile tale și să nu-ți pironești gândurile pe un anumit stil, eventual promovat de o celebritate – ele au armate de specialiști care le ajută cu imaginea și se străduiesc să găsească ce le avantajează pe ele. Apoi, cred că cel mai important factor de decizie atunci când îți alegi tunsoarea e să calculezi în mod obiectiv cât timp ai la dispoziție pentru a-l coafa sau a merge la salon.”

Despre culoare

„Când îți alegi o culoare de păr, trebuie să ții cont în primul rând de mediul tău și de locul de muncă – un job creativ va fi mai permisiv decât un job într-o bancă. Apoi, la vopsit limitările sunt dictate în primul rând de pigmentul natural al firului de păr și de experimentele și vopsirile anterioare. Dacă, spre exemplu, îți dorești un blond nordic ca al lui Daenerys Targaryen, trebuie să ții cont că părul vopsit nu se deschide decât patru-cinci tonuri. În schimb, părul natural se poate deschide și până la șapte tonuri. Desigur, contează starea de sănătate a firului de păr – dacă un fir de păr e plin de vitalitate, poate permite o decolorare mult mai intensă decât un fir fragilizat de tratamente chimice. Deci, atunci când ceri hairstylist-ului o anumită culoare, trebuie să înțelegi că anumite schimbări se pot face doar treptat și că unele schimbări dramatice te pot costa sănătatea părului tău.”

Despre alegerea salonului/hairstylist-ului

„Atunci când îți alegi salonul sau hairstylist-ul trebuie să ții cont atât de bugetul tău, cât și de riscurile pe care ești dispusă să ți le asumi. Desigur, cred că există specialiști talentați în fiecare clasă de salon și mai cred că și un preț piperat nu este neapărat o garanție a calității. Însă, prețul unui tuns, vopsit sau coafat reflectă, dincolo de locația salonului sau alte facilități, educația hairstylist-ului pe o anumită perioadă de timp (cursuri, masterclass-uri etc, e un domeniu care cere evoluție constantă pentru performanță), o investiție în materialele de lucru (cred că e puțin cunoscut faptul că o foarfecă doar decentă pentru un tuns decent are prețul în jur de 1000 lei, în timp ce una performantă ajunge la 1000 euro) dar și o practică bine conturată.”

Citește și:
E timpul să vorbim despre Mary Quant, inventatoarea fustei mini

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/5-sfaturi-pentru-un-par-superb-de-la-un-expert-658050/

S-ar putea sa te intereseze si