Prima pagină » 6 beneficii ale unui curs de management de proiect

6 beneficii ale unui curs de management de proiect

Autor: admin
0 comentarii

De-a lungul vietii noastre, avem sarcina unor proiecte de grup, targuri stiintifice, planificare de petreceri, imbunatatire a casei si multe altele. Aceste proiecte dezvolta abilitati in organizare, leadership si gandire la nivel inalt. Partea nebuna este ca ne aruncam cu capul, fara o pregatire oficiala in managementul de proiect. Imagineaza-ti cu cat am fi mai competenti, mai eficienti si mai prudenti daca ne-am imbunatati abilitatile urmand un curs project manager.

Indiferent daca intentionezi sa urmezi o cariera in managementul de proiect sau nu, avantajele obtinerii unei certificari in project manager pot avea un impact pozitiv asupra succesului tau atat in ​​viata personala, cat si in cea profesionala.

1. Iti indeplinesti obiectivele mai repede

Managementul de proiect este in esenta practica transformarii ideilor in realitate. Invatarea modului in care se planifica, se bugeteaza, se prioritizeaza si se executa proiectele te va ajuta sa faci acelasi lucru in viata personala si profesionala.

Un obiectiv fara un plan iti poate ocupa ore intregi, saptamani sau chiar luni de munca. Cu toate acestea, daca te apropii de obiectivele tale la fel ca un project manager, vei putea face pasi mari pentru atingerea obiectivelor tale, in timp ce anticipezi provocarile si prioritizezi ceea ce conteaza cu adevarat.

2. Iti ofera un avantaj

Managementul proiectelor este o abilitate la cerere. Industrii precum inginerie, asistenta medicala, servicii financiare, tehnologie si legislatie necesita persoane care au un nivel ridicat de abilitati de organizare si conducere. Aptitudinile pe care managerii de proiect sunt instruiti sa le dezvolte.

Daca aveti un curs de project manager, va arata ca ai instrumentele si cunostintele necesare pentru a duce catre rezultate, oferindu-ti un avantaj in fata concurentei.

Cele mai citite articole

De asemenea, merita remarcat faptul ca potentialul tau salarial creste daca decizi sa obtii certificarea.

3. Iti imbunatateste calitatea muncii

Stiind sa duci un proiect pana la finalizare, nu doar ca iti oferi o experienta mai putin stresanta, ci va imbunatati, de asemenea, calitatea muncii tale si astfel te va face mai multumit.

4. Inveti sa faci buget

Este posibil sa stii deja despre fundamentele triplei constrangeri – niciun proiect nu poate fi rapid, ieftin si bun. Daca ceva este rapid si ieftin, acesta va fi probabil de calitate scazuta. Daca este ieftin si bun, probabil ca va fi lent. Daca ceva este bun si rapid, va fi probabil scump.

Cu un curs de project manager, vei putea sa iti gestionezi mai bine resursele.

5. Respecti mai multe termene

Statisticile arata ca pana la 40 la suta dintre oameni au suferit un fel de pierderi financiare din cauza amanarii.

Gestionarea unui proiect poate fi destul de complicat, dar gestionarea mai multor (ceea ce este probabil cazul) poate fi chiar stresant. Invatarea despre instrumentele si cadrele pe care le utilizeaza profesionistii pentru a-si crea strategii, te va ajuta sa oferi cea mai mare valoare proiectelor tale si sa eviti amanarea.

6. Conduci mai bine

Finalizarea unui curs de management de proiect nu numai ca te avantajeaza, ci vei fi mai bine

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si