Prima pagină » 6 motive pentru care alegi ca parteneri pe cei mai nepotriviți bărbați

6 motive pentru care alegi ca parteneri pe cei mai nepotriviți bărbați

Autor: admin
0 comentarii

6 motive pentru care alegi ca parteneri pe cei mai nepotriviți bărbați

De cele mai multe ori, ne mulțumim să avem un partener care nu este în totalitate îndrăgostit de noi sau care nu se dedică total relației, doar pentru că ne este teamă să nu fim singure. Iar odată cu asta, apar frustrările noastre din cauză că partenerul nu ne apreciază, nu ne iubește, dar totuși rămâne lângă noi pentru a ne demonstra că își dorește să fie într-o relație cu noi.

Din nefericire pentru noi, toate aceste experiențe, fie că vorbim despre mai multe întâlniri cu bărbați care nu sunt potriviți pentru noi, cu care nu avem lucruri în comun și cu care nu putem avea un viitor împreună, ne vor afecta pe termen lung, fie că ne dăm seama de acest lucru sau nu.

Pe lângă lipsa încrederii în sine, ne gândim că nu putem fi îndeajuns de bune pentru a avea o relație, eventual și un copil. Nu trebuie să rămâi într-o relație doar pentru că îți este frică de singurătate. Trebuie să îți dai seama de cine ești tu, de ceea ce meriți de la un bărbat și să nu cauți fericirea acolo unde partenerul nu ți-o poate oferi.

Ceea ce ar trebui să faci este să îți dai seama ce anume apreciezi la un bărbat, care sunt idealurile în viață, dar mai ales dacă ești pregătită să faci un pas important. Iar aici nu este vorba doar de noroc, ci mai degrabă că noi, ca oameni, credem că nu putem fi capabili de mai mult, însă în realitate, cu eforturile necesare, putem avea orice ne propunem.

Însă, există o serie de motive pentru care alegem să ne întâlnim cu bărbați nepotriviți. Iată care sunt ele:

1. Ești atrasă de șarmul lui

Știm cât de șarmanți pot fi unii bărbați uneori, astfel încât să te cucerească încă de la prima întâlnire. Și nu o spunem ca și cum ei nu pot avea o relație serioasă. Însă, de cele mai multe ori, ne îndrăgostim de caracterul unui om chiar la prima vedere. Ceea ce ar trebui să faci este să îți dai seama care sunt calitățile pe care le apreciezi la un bărbat. Doar pentru că un bărbat se poartă frumos cu noi, asta nu înseamnă că ne și iubește, ci doar că vrea să ne impresioneze.

2. Nesiguranța

Cele mai citite articole

În momentul în care sentimentele tale față de partener nu sunt sigure, vei avea tendința de a rămâne în relația în care ești, măcar pentru a vedea și pentru a-ți da seama dacă într-adevăr poți avea un viitor lângă partenerul pe care îl ai sau nu. Însă, cel mai important este să conștientizezi faptul că, și dacă rămâi în acea relație, nu îți faci deloc bine. Nu încerca să salvezi o relație doar pentru că ai investit timp și sentimente în ea. Poate fi dureros, însă, chiar și așa, contează ca tu să fii fericită, chiar dacă alegi să fii singură. 

3. Îți dorești să îl schimbi

Atunci când suntem într-o relație, avem impresia că îl putem schimba pe partener și să fie așa cum ne dorim. Ne îndrăgostim de un bărbat care pare să fie alesul nostru, însă pe parcurs realizăm că, de fapt, nu avem nimic în comun cu el și că nu este potrivit pentru noi. Nu încerca să îl schimbi doar pentru că tu îți dorești altceva sau ți-ai dat seama că el ar fi perfect altfel. Perfecțiunea nu există, oricât de clișeic ar suna, și nu poți da peste un bărbat care să aibă toate calitățile pe care ți le dorești.

4. Așteptările pe care le ai de la el

Cu toate ne dorim un partener care să ne înțeleagă și să fie alături de noi în momentele grele. În teorie stăm bine, însă practica pare să fie cea care ne face cele mai multe probleme. Dacă ai impresia că nu ești pe aceeași lungime de undă cu partenerul pe care îl ai, cel mai bine ar fi să discuți cu el și să îi spui aceste lucruri și eventual să găsiți o rezolvare, dacă există vreuna. Nu investi timp într-o relație care nu funcționează și nu depune sentimente pentru o persoană care nu te apreciază cu adevărat.

5. Urmezi același tipar la bărbați

Cele mai multe dintre noi avem un tipar de bărbați de care ne îndrăgostim. Fie că apreciem la el felul lui de a fi, caracterul, simțul umorului sau inteligența, ar trebui să îți dai seama că ceea ce contează este să te înțelegi cu acea persoană, dar și să existe o chimie între voi. Dacă ai fost fericită lângă un anumit bărbat, nu înseamnă că vei fi și lângă următorul. Oamenii sunt diferiți, iar odată cu experiențele de care au parte în viață, își schimbă și perspectivele.

6. Cauți bărbați în aceleași locuri

Dacă ești adepta aplicațiilor de dating, precum Tinder, atunci știi deja că majoritatea bărbaților de pe Tinder nu își doresc o relație serioasă, ci mai degrabă o distracție de moment. Chiar dacă nu vrei să recunoști asta, cel mai bine este să te întâlnești doar cu persoanele cu care chiar ai ceva în comun. Știm că îți dorești să experimentezi, lucru care este și firesc, însă nu îți pierde timpul cu persoane nepotrivite și care nu te pot împlini. 

Citește și:
Cât de importantă este chimia fizică într-o relație?

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/6-motive-pentru-care-alegi-ca-parteneri-pe-cei-mai-nepotriviti-barbati-674034/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si