Prima pagină » 7 criterii pentru alegerea furnizorilor de echipamente HoReCa

7 criterii pentru alegerea furnizorilor de echipamente HoReCa

Autor: admin
0 comentarii

Alegerea furnizorilor unei afaceri, mai ales pe segmentul HoReCa, este un pas foarte important, cu adevărat decisiv pentru a avea succes. 

Fie că este vorba de echipamente sau consumabile necesare pentru preparare, seriozitatea acestora va garanta optimizarea proceselor și rezultatul final obținut, iar pe cale de consecință și satisfacția clienților. 

La noi în țară, brandul TC Romania Crown Cool, de care mulți antreprenori din domeniu au auzit, se bucură de mare popularitate.

Dacă de-abia ai intrat în lumea afacerilor HoReCa, e bine să știi care sunt criteriile după care îți poți alege un distribuitor bun de echipamente profesionale.

Totul începe cu dotările cele mai potrivite pentru unitatea ta HoReCa

Furnizorul de echipamente HoReCa este un partener care oferă echipamentele profesionale de care proprietarul de bar sau restaurant va avea nevoie pentru a-și înființa afacerea.

Iată ce ar trebui să faci în prealabil ca antreprenor ca să nu greșești în alegerea pe care o faci:

1. Cunoaște foarte bine nevoile business-ului tău

În primul rând, trebuie să fii clar cu privire la nevoile afacerii tale. 

Ca să știi ce dotări să comanzi pentru unitatea pe care o deții, începe prin a cunoaște cerințele afacerii tale: numărul de mese, preparatele care sunt sau vor fi solicitate de către clienți cel mai mult, ce vei adăuga ulterior în meniu, materiile prime alimentare de care vei avea nevoie și stocurile potrivite calculate pe o unitate de timp dată (zi, săptămână, lună, după caz).

Stabilește, de asemenea, nevoia de echipamente și produse care îți pot optimiza operațiunile, eficientiza procesele pentru a oferi un serviciu rapid și de calitate clienților.

Apoi, pentru că acum știi clar de ce ai nevoie, află informații despre mai mulți furnizori de echipamente HoReCa, de pe net, de la antreprenorii care le-au fost sau le sunt clienți. 

2. Interesează-te în legătură cu seriozitatea distribuitorului de echipamente pe care vrei să-l alegi

Un parteneriat de succes are încrederea ca fiind una dintre componentele principale ale colaborării. Vizitează târgurile din industrie și fii la curent permanent cu noile lansări de echipamente din sectorul HoReCa ce te interesează. 

3. Verifică dacă distribuitorul respectă standardele de calitate cu strictețe

Dacă ți-ai alcătuit o listă scurtă de asemenea companii furnizoare de dotări pentru firmele din domeniul alimentației publice, verifică foarte atent dacă ele respectă standardele de calitate ale echipamentelor pe care le vând, dacă au toate certificările necesare. 

4. Alege un distribuitor care te poate ajuta cu promptitudine când ai nevoie urgent de produsele sau serviciile sale

Cele mai citite articole

Nu uita că furnizorii cu acoperire națională sunt mai buni, pentru că o să cheltuiești mai puțin pe logistică. Plus că, dacă oferă și servicii de service, meseriașii pot ajunge mai rapid la locul de se află echipamentul HoReCa ce trebuie verificat sau reparat.

5. Furnizorul de echipamente pentru bucătăria ta profesională trebuie să respecte termenele limită

Timpul de livrare și punctualitatea sunt esențiale. A ști că poți conta pe un furnizor la data și ora convenite îți garantează livrările și te scapă de stres.

Atunci când alegi un furnizor de echipamente pentru unitatea ta HoReCa, acesta trebuie să respecte ceea ce s-a convenit prin contract.

De asemenea, vezi și dacă termenele limită corespund nevoilor afacerii tale. Află din start dacă există flexibilitate din partea furnizorului în cazul în care vei avea nevoie de anumite echipamente la urgență. 

Termenele limită de plată și facilitățile sunt de asemenea binevenite, mai ales dacă ai posibilitatea de a prelungi plata în anumite situații. 

Întârzierile unui furnizor se traduc în ceea ce te privește în bani pierduți, deoarece îți limitează activitatea sau, în situațiile cele mai neplăcute ajung chiar să îți oprească pentru un timp funcționarea unității (de exemplu dacă nu ajung la vreme anumite tipuri de echipamente frigorifice de care ai absolută nevoie).

6. Prețul de achiziție

Unul dintre punctele critice în alegerea furnizorilor de echipamente profesionale pentru afacerea ta din domeniul alimentației publice este prețul. Ca în oricare alt tip de management, căutarea optimizării și economisirii resurselor este foarte importantă.

Prin urmare, înainte de a alege partenerii ideali, fă o cotație bună, compară prețurile practicate de furnizorul tău cu prețurile medii de pe piață.

Nu uita însă că în acest domeniu de activitate cel mai important lucru este să nu alegi furnizorul ce vinde echipamente profesionale la cel mai mic preț. Ideal este să cauți cel mai bun raport calitate -preț.

7. Atitudinea distribuitorului de echipamente HoReCa post-vânzare 

Furnizorii buni sunt partenerii tăi de afaceri. În acest sens, alege-i pe cei cu un comportament post-vânzare de calitate. Chiar și după livrarea produselor, este important ca aceștia să te sprijine și să fie dispuși să facă ajustări comenzilor livrate dacă este necesar, precum ar fi înlocuirea sau schimbarea produselor.

Iar nu în ultimul rând, asigurarea service-ului pentru echipamentele profesionale HoReCa este esențială, având în vedere că ele vor fi utilizate intensiv, dat fiind specificul activității din domeniul alimentației publice.

TC Romania Crown Cool îndeplinește toate criteriile mai sus amintite. Contactează-i chiar acum!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si