Prima pagină » Cum să alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău: aspecte pe care NU trebuie să le neglijezi

Cum să alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău: aspecte pe care NU trebuie să le neglijezi

Autor: admin
0 comentarii

Orice mamă trebuie să cunoască faptul că unele produse pe care le aleg pentru copilul lor pot avea repercusiuni grave în ceea ce privește atât sănătatea lui fizică, cât și cea psihică. Având în vedere faptul că, uneori, procesul de achiziție poate fi unul lung și complicat, este important să știi la ce anume trebuie să fii atentă în acest demers.

În calitate de mamă, e necesar să știi că un ghiozdan nepotrivit poate avea multe dezavantaje pentru copilul tău. De aceea, dacă dorești să aflii mai multe informații în acest sens, mai precis să știi ce condiții trebuie să îndeplinească un ghiozdan înainte de a fi cumpărat, atunci citește în continuare articolul.

Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere când vine vorba de ghiozdanul potrivit pentru copilul tău:

  • Dimensiunea și greutatea lui

Pentru a face alegerea cea mai bună pentru copilul tău, este recomandat să selectezi un ghiozdan care să nu aibă o dimensiune mai mare sau mai mică decât spatele lui. Cu alte cuvinte, acesta nu trebuie să fie deasupra gâtului și nici sub talie. Înainte de a lua decizia finală în acest sens, trebuie luate măsurile lui, mai precis înălțimea și lățimea, cu ajutorul unui metru. Totuși, pentru ca greutatea să fie distribuită în mod egal pe umeri, optează pentru un rucsac cu multe buzunare și compartimente, în care se pot depozita rechizitele și obiectele personale necesare pentru grădiniță sau școală. Chiar și așa, e important să se verifice întotdeauna, de tine sau de un alt membru al familiei, ghiozdanul înainte de a ieși, pentru a nu fi mult prea greu pentru copil.

  • Aspectul

Cele mai citite articole

Un alt criteriu care trebuie să stea la baza deciziei de achiziție a unui ghiozdan pentru copilul tău este materialele din care este realizat, atenția la detalii și, bineînțeles, modelele de pe el. Selectează pentru un model care să aibă atât spatele, cât și bretelele căptușite, pentru a fi comod la purtat. Totodată, bretelele ar trebuie să fie cât mai largi, pentru o mai bună susținere pe umeri și pentru a nu provoca răni la nivelul acestor părți ale corpului. În ceea ce privește design-ul, e esențial să fie unul special, astfel încât copilul tău să îl poarte cu plăcere, de fiecare dată, la grădiniță sau școală. Pe site-ul Altex.ro poți să găsești o gamă diversificată de modele dintre care să alegi un ghiozdan colorat care să conțină, de exemplu, personajele preferate de desene animate ale copilului tău. Pentru a-i dovedi că și părerea lui contează, poți să îl întrebi cum i se par produsele, pentru a afla care i-ar plăcea mai mult să fie al lui și să îl poarte.

În concluzie, în momentul în care alegi un ghiozdan nou pentru copilul tău, este necesar să ții cont de câteva caracteristici, mai precis de dimensiunea pe care o are, greutatea maximă pe care o poate atinge, pentru a nu-i pune în pericol sănătatea și, desigur, aspectul acestuia.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si