Prima pagină » 7 fraze pe care un sociopat le va spune persoanei iubite

7 fraze pe care un sociopat le va spune persoanei iubite

Autor: admin
0 comentarii

7 fraze pe care un sociopat le va spune persoanei iubite

Atunci când un sociopat se implică într-o relație, de obicei el o face din motive egoiste. Nu este ușor să-ți dai seama dacă o persoană are un comportament anormal, însă există anumite fraze pe care sociopații le folosesc într-o relație.

Ei pot iubi, însă nu în modul în care simte o persoană obișnuită. Pentru ei, dragostea este superficială și fără semnificație. Aceștia își văd partenerul ca pe un trofeu, nu ca pe o persoană pe care o iubesc și față de care și-au luat un angajament.

Din păcate, sociopații pot părea foarte drăguți, fermecători și „normali’ la început, așa că este dificil să vezi semnalele de alarmă. Dacă ți se pare ceva ciudat în legătură cu partenerul tău, vezi dacă folosește una dintre aceste 7 expresii. Însă, dacă cunoști pe cineva care să le folosească, nu înseamnă neapărat că este bolnav. Depinde foarte mult de semnificațiile din spatele acestor cuvinte.

1. „Nimeni nu mă înțelege așa cum o faci tu”

Este important să realizezi că ei simt anumite lucruri, dar sunt limitați. Ei pot simți sentimente de bază precum suferință, furie, atracție sexuală, plăcere și interes. Însă, aceste sentimente sunt trecătoare și nu foarte intense. De aceea, dacă un sociopat îți spune că nimeni nu îl înțelege așa cum o faci tu, s-ar putea să vorbească foarte serios. În spatele acestor cuvinte nu stă neapărat o semnificație ascunsă, ci probabil este doar o modalitate de a-și exprima sentimentele.

2. „Nu am mai simțit așa pentru nimeni până acum”

Venind de la altcineva, expresia poate părea o declarație drăguță de dragoste. Dar dacă aceste cuvinte sunt rostite de către un sociopat, el le folosește pentru a-și continua planul. Ei pot fi foarte inteligenți și, astfel, ei știu ce le place oamenilor să audă. De aceea, ei vor spune orice pentru a te aduce de partea lui. Aceștia mint des și cu ușurință pentru a arăta bine în fața celorlalți și pentru a primi ceea ce își doresc la momentul respectiv.

3. „Ești cea mai bună”

Sociopatul își dorește putere, control și dominanță indiferent de prețul pe care trebuie să-l plătească pentru a le obține. Dacă îți face foarte multe complimente, precum „Ești cea mai bună’ sau „Ești cea mai frumoasă persoană pe care am văzut-o vreodată’, aceasta este o modalitate de manipulare. El se va folosi de șarm pentru a-și atinge scopurile. Deși acestea pot fi complimente sincere din partea altcuiva, pune-ți semne de întrebare dacă simți că ceva este în neregulă cu ele.

4. „Ești norocoasă să mă ai”

Cele mai citite articole

Dacă nu folosește excesul de complimente pentru a-și atinge scopul, atunci te va face să te simți inferioară lui. „Nimeni nu o să te iubească așa cum o fac eu’ sau „Eu o fac mai bine’ sunt doar câteva exemple de fraze pe care un sociopat le-ar folosi. După ce și-au satisfăcut dorințele, tendința lor este să se debaraseze de oameni sau pur și simplu să nu le mai arate afecțiune.

5. „Îmi ești datoare”

De obicei, un sociopat se implică într-o relație pentru a obține anumite lucruri, cum ar fi sex, bani sau poziție socială. El va fi mereu competitiv, deoarece nu are capacitatea de a dori reciprocitate în relație. Așa că nu te mira dacă va începe să țină scorul dintre voi doi.

6. „Am făcut deja asta pentru tine, ce vrei mai mult de atât?”

Deoarece sociopații depun efort numai dacă urmăresc un anumit scop egoist, ei vor reacționa urât dacă le ceri ceva la schimb pentru implicarea ta sentimentală. Dacă nu acționează prin abuz fizic, ei se vor folosi de abuzul verbal și emoțional, strigând la tine și folosind insulte și cuvinte înjositoare. Nu este neobișnuit ca ei să devină total altă persoană când se enervează. Odată ce au obținut ce și-au propus, partenerul nu mai contează deloc pentru ei.

7. „Nu am timp pentru asta”

Pentru sociopați, cel mai important lucru este să fie bine văzuți. Ei vor încerca să evite orice responsibiltate. Pentru ei, nimic din ceea ce fac nu este greșit.

Citește și:
10 semne că noua ta relație se va transforma într-un coșmar

Text: Diana Babanica
Foto: Instagram.com/caro_e_

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/7-fraze-pe-care-un-sociopat-le-va-spune-persoanei-iubite-624596/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si