Prima pagină » Ce este retinolul și cum îl poți include în ritualul de frumusețe

Ce este retinolul și cum îl poți include în ritualul de frumusețe

Autor: admin
0 comentarii
Ce este retinolul și cum îl poți include în ritualul de frumusețe

Ei bine, retinolul este considerat un ingredient cosmetic, care se găsește în majoritatea produselor anti-îmbătrânire, precum creme de față, serumuri sau creme pentru conturul ochilor. Acesta este un derivat al vitaminei A, un nutrient care este esențial pentru a menține sănătatea pielii. Retinolul este recomandat în cazul diminuării liniilor fine, dar și pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii.

În fapt, retinolul poate trata acneea, însă doar formele ușoare ale acesteia, înlătură punctele albe și negre, dar acționează și în ceea ce privește petele cutante, cunoscute sub numele de hiperpigmentare. Dar iată la ce ar trebui să fii atentă atunci când folosești produse care au în compoziție retinol:

1. Încetinește procesul de îmbătrânire

După vârsta de 30 de ani, procesul de regenerare al celulelor pielii încetinește, iar astfel pielea ta începe să arate mult mai uscată și deshidratată. Odată ce se absoarbe în piele, retinolul accelerează acest proces de regenerare al pielii. După ce vei folosi produse care au în compoziție retinol, pielea ta se va simți mult mai fermă, luminoasă și chiar proaspătă. Este important să îi dai, din când în când corpului, un impuls pentru a-l ajuta în procesul de îmbătrânire. Nu vei vedea rezultatele imediat, este nevoie de cel puțin trei luni pentru a vedea rezultatele.

2. Retinolul și retinoizii sunt complet diferiți

Retinolul face parte din familia retinoizilor, retinolul fiind doar un derivat al vitaminei A. Retinoizii stimulează regenerarea celulelor și ameliorează aspectul liniilor fine și al ridurilor. Astfel, pielea ta va putea produce mai mult colagen. În schimb retinolul, este o formă mai blândă a vitaminei A și poate fi folosit cu o mai mare ușurință. Însă, se pare că retinolul nu este la fel de eficient în ceea ce privește prevenirea și ascunderea semnelor de îmbătrânire.

3. Retinoizii nu ar trebui să-ți provoace iritații

Cele mai citite articole

Este posibil ca, după ce ai început acest tratament cu retinoizi, pielea ta să fie mai aspră, uscată sau chiar iritată, până când pielea ta va ajunge în stadiul în care să fie mult mai hidratată și fermă. În primul rând, ar trebui să găsești o formulă mult mai lejeră și să o aplici foarte ușor pe piele, o dată pe săptămână dacă ai pielea sensibilă și în fiecare seară dacă ai pielea normală. Dacă nu folosești cu regularitate un tratament cu retinoizi, pielea ta va fi la fel cum era înainte.

4. Retinoizii îți fac pielea mult mai luminoasă

Desigur, retinoizii sunt cunoscuți pentru efectul pe care îl au asupra ridurilor și a linilor fine, dar de asemenea au un minunat efect asupra luminozității pielii tale. Ajută la regenerarea pielii, la producerea de elastină, îmbunătățesc aspectul tenului neuniform și micșorează porii. Retinozii acționează la nivelul celulelor pielii, ceea ce înseamnă că îți pot transforma complet pielea. Este important să alegi produsele care au în componență retinol în funcție de tipul tău de ten și de nevoile acestuia.

Citește și:
7 lucruri pe care dermatologii vor să le faci până la 40 de ani

Text: Iulia Braslasu
Foto: Instagram.com/oliviapalermo

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/ce-este-retinolul-si-cum-il-poti-include-ritualul-de-frumusete-624592/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!