Prima pagină » Referendumul pentru modificarea Constituției a fost invalidat

Referendumul pentru modificarea Constituției a fost invalidat

Autor: admin
0 comentarii

Referendumul pentru modificarea Constituției a fost invalidat

Referendumul pentru modificara Constituției a fost invalidat, prezența fiind de 21,61%, adică aproape 3.731.704 de români, potrivit ultimelor estimări prezentate de Biroul Electoral Central. 91,61% au votat DA și 6,42% au votat NU, iar singurul județ în care prezența a depășit 30% este Suceava, cu 30,67%.

Ultimele săptămâni au fost pline de mesaje de ură, de discriminare, totul pentru a schimba Constituția, mai exact pentru a redefini familia. Dincolo de faptul că drepturile fundamentale ale omului nu se votează, această inițiativă a fost dusă la extrem, fiind luate măsuri speciale pentru desfășurarea referendumului. Să nu uităm că a existat o ordonanță de urgență a Guvernului prin care acesta a fost primul referendum unde s-a putut vota timp de două zile. Totdată, nu s-a folosit nici sistemul SIMPV, un mecanism de verificare în timp real pentru prevenirea fraudelor, așadar, guvernul a făcut toate schimbările favorabile pentru susținătorii acestei schimbări care putea afecta drepturile comunității LGBTQ și nu numai.

Chiar și așa, din fericire, mai mult de 79% din românii cu drept de vot nu s-au prezentat la vot, dovedind astfel că inițiativa a fost un eșec. Trist este în continuare faptul că a fost nevoie de cheltuirea unei sume impresionante de bani, aproape 35 de milioane de euro, o sumă cu care s-ar fi putut rezolva adevăratele probleme cu care se confruntă statul român.

Cele mai citite articole

Chiar și asa, lucrurile nu se vor schimba în România pentru comunitatea LGBTQ, însă acum există o speranță că lucrurile conduse de ură și discriminare nu vor fi acceptate de români. În plus, pentru prima dată numeroase vedete și-au exprimat public sprijinul pentru această comunitate, explicând de ce consideră ca acest referendum nu ar trebui să aibă loc vreodată.

Citește și:
Un referendum imoral, inutil, ilegitim

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/referendumul-pentru-modificarea-constitutiei-fost-invalidat-624689/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si