Prima pagină » 7 lucruri pe care să NU le spui niciodată partenerului cu care ai o relație

7 lucruri pe care să NU le spui niciodată partenerului cu care ai o relație

Autor: admin
0 comentarii

7 lucruri pe care să NU le spui niciodată partenerului cu care ai o relație

Probabil că cea mai incitantă și entuziasmantă parte a unei relații o reprezintă chiar începutul ei, acea perioadă în care partenerii încearcă să se impresioneze unul pe celălalt și fac gesturi care mai de care mai ieșite din comun. 

Iar cum acea perioadă trece, intervine perioada în care vă obișnuiți unul cu celălalt și e posibil să nu mai depuneți chiar atât de mult efort ca la început. Iar atunci pot apărea certuri ori diferite discuții în contradictoriu care pot degenera și, chiar dacă nu îți dorești asta, poți ajunge în situația în care să îi spui partenerului lucruri pe care le poți regreta. 

Într-o relație trebuie în permanență să îți surprinzi partenerului, iar dacă vrei ca relația pe care o aveți să fie una de lungă durată, iată care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să i le spui:

1. „Nu știi nimic”

Chiar dacă ai câteva discuții mai aprinse cu partenerul tău, nu ar trebui niciodată să îi spui că el nu știe nimic. Prin acest mod, îl desconsideri, iar el se poate simți destul de jignit. În plus, poate crede că nu îl apreciezi, ba mai mult, că nu îl iubești, când de fapt lucrurile nu sunt așa. Chiar dacă simți că partenerul nu te poate înțelege într-o anumită privință, încearcă să îi explici într-un mod cât mai frumos acest lucru, fără ca el să se supere. 

2. „Toată lumea știe că nu e așa cum zici tu”

Un bărbat se poate simți destul de inconfortabil atunci când i se spune că părerea lui nu corespunde cu cea a celorlați. Fiecare dintre noi are o opinie și, oricare ar fi ea, trebuie respectată, chiar dacă noi suntem sau nu de acord cu ea. În acest sens, nu încerca să compari ceea ce spune partenerul tău cu ceea ce cred ceilalți. Ce ar trebui să faci ar fi să înțelegi punctele de vedere diferite.

3. „Nu lua asta personal”

Atunci când îi spui partenerului să nu ia ceea ce îi spui personal, ei bine, el chiar va lua lucrurile personal. Chiar dacă este bine să îi spui partenerului tău direct ceea ce simți și crezi, uneori este mai bine să mai aștepți până când găsești modalitatea potrivită de a-i comunica un lucru, decât să te grăbești, iar ulterior să regreți asta. Gândește-te că ceea ce îi spui te-ar putea afecta și pe tine. 

4. „Te-ai îngrășat”

Cele mai citite articole

Nimeni nu se simte confortabil atunci când i se spune că s-a îngrășat, a slăbit ori are anumite probleme ale tenului vizibile, cum ar fi acneea, deoarece partenerul poate simți că nu e apreciat pentru ceea ce este el. Înainte de a judeca un aspect al unui om, fie și el fizic, trebuie să ne gândim la motivele care au dus la acea schimbare, iar aici putem vorbi de stres sau chiar probleme de sănătate. Încearcă să nu te grăbești atunci când vrei să îi spui aceste lucruri partenerului tău. 

5. „Nu am timp pentru tine”

Cu siguranță este unul dintre cele mai deranjante lucruri pe care i le poți spune unui partener deoarece el va considera că nu acorzi atenție relației și nu îți dorești ca ea să evolueze. Oricât de ocupat ar fi cineva, își va face timp și pentru persoana iubită. Iar dacă nu îți mai dorești să fiți împreună și te folosești de acest lucru drept scuză, atunci ar trebui să îi spui sincer acest lucru.

6. „E absurd ce ai spus”

Chiar dacă ne dorim să avem dreptate în toate aspectele, știm că acest lucru nu e posibil mereu și că ar trebui să acceptăm că suntem diferiți, implicit avem și păreri diferite. Iar dacă îi spui partenerului că e absurd ori nu e bine ceea ce el spune, el poate fi afectat de acest lucru. Încearcă să îi înțelegi perspectiva din care vede lucrurile și să nu judeci.

7. „Nu îmi pare rău”

Chiar dacă poate fi destul de greu să ne cerem scuze pentru greșelile pe care le facem, uneori este mai bine să spunem asta și să ne asumăm ceea ce facem. Foarte mulți oameni refuză să își ceară scuze deoarece consideră că nu ar fi demn. Ai fi surprinsă de faptul că oamenii apreciază mult mai mult atunci când ești o persoană asumată și sigură pe sine, chiar dacă ai făcut o greșeală, decât o persoană care nu e responsabilă de acțiunile ei. 

Citește și:
Cele 6 reguli despre relații pe care trebuie să le știi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/7-lucruri-pe-care-sa-nu-le-spui-niciodata-partenerului-cu-care-ai-o-relatie-689943/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si