Prima pagină » 7 semne că problemele din fosta relație ți-o afectează pe cea actuală

7 semne că problemele din fosta relație ți-o afectează pe cea actuală

Autor: admin
0 comentarii

7 semne că problemele din fosta relație ți-o afectează pe cea actuală

Din păcate, poate fi destul de greu să treci peste problemele din fosta relație. Așa că, deseori, noile relații nu sunt imune acelor greșeli. Chiar dacă nu le repeți pe cele făcute în trecut, poți cădea foarte ușor în aceleași tipologii (dacă nu ești conștientă de ele și nu te asiguri că le-ai rezolvat).

Specialiștii ne spun că acele greșeli pe care le facem într-o relație, fie că vorbim despre infidelitate, minciuni și alte asemenea, au rădăcini adânci și se bazează pe lucruri mult mai profunde decât vedem la suprafață. Fie că se referă la frica de singurătate, sentimentul că nu suntem îndeajuns de buni, lipsa de control, teama de eșec sau lipsa unor modele de relație sănătoasă, obiceiurile noastre ne semnalează nevoia de a privi dincolo de exterior.

Până înțelegem de unde provin aceste comportamente, ele devin mult mai ușor de repetat. Așa că, dacă identifici oricare dintre aceste obiceiuri în noua ta relație, înseamnă că este momentul să analizezi mai bine ce anume te-a adus în această situație. Iată câteva semne subtile care îți arată că greșelile din fosta relație o afectează pe cea actuală:

Refuzi să te cerți

Experții ne spun că nu este sănătos nici pentru noi, nici pentru partener, să refuzăm schimbul de argumente, oricare ar fi subiectul în cauză. Dacă unul dintre parteneri caută perfecțiunea în cuplu și refuză să-și exprime argumentele din teama de a nu crea o ceartă, va afecta dinamica relației curente. Deci, dacă te afli mereu într-o poziție defensivă, gândește-te de unde provine acest comportament și încearcă să te gândești la un mod prin care să-l rezolvi.

Te cerți pe aceleași subiecte

Dacă observi că folosești aceleași argumente de fiecare dată când vă certați, înseamnă că repeți greșelile pe care le-ai făcut în relația anterioară, chiar dacă nu este foarte evident la suprafață. După ce ai trecut prin aceste lucruri și ești conștientă că există dovezi care îți indică repetarea problemelor, vorbește deschis cu partenerul tău. Lucrurile s-ar putea rezolva mult mai simplu după ce vă concentrați asupra lor.

Primești reacții similare

Comportamentul actualului partener poate semăna cu cel al fostului, așa că, dacă ești sigură de acest lucru, ar putea ca problema să pornească de la tine. Chiar dacă ai impresia că lucrurile merg foarte bine, anumite atitudini pe care le exprimi față de partener îi pot semnala faptul că ceva este în neregulă. Astfel, el va răspunde în consecință, iar acest inechilibru ar putea duce la déja vu, sentimentul că ai mai trăit exact acea situație înainte.

Ai un déja vu în legătură cu relația

Cele mai citite articole

Dacă simți că actuala relație îți amintește de fostul partener, înseamnă că este foarte posibil să repeți greșelile din trecut. De asemenea, compararea partenerilor sau folosirea aceleiași atitudinii pe care ai avut-o și cu fostul iubit, sunt lucruri care destramă relația actuală. Asigură-te că ești conștientă de faptul că ai în față o persoană diferită, individuală.

Aștepți ca partenerul să te liniștească

Parteneriatul este despre echilibru. Dacă ai intrat într-o nouă relație pentru a obține aprobarea celuilalt, dar acest lucru nu este reciproc, te confrunți cu aceleași greșeli pe care le-ai făcut în relația anterioară.

Potrivit experților, dacă unul dintre parteneri se lasă definit de greșelile trecute, s-ar putea regăsi în relații simțindu-se de neiubit, nedemn și insuficient de bun. Acest lucru creează o nevoie constantă a partenerului de a fi consolat, de a i se reaminti că este o persoană importantă pentru celălalt. Ambii parteneri ar trebui să fie capabili să examineze dinamica relației și să vorbească despre lucrurile care îi preocupă.

Vrei să compensezi greșelile prin încercarea de a fi perfectă

Deseori, partenerii încearcă să compenseze pentru greșelile pe care le fac, ceea ce duce la așteptări nerealiste. Teama de a nu călca strâmb următoare dată crește anxietatea și pune presiune pe ambii parteneri. Acest lucru duce la tensiune, cuvinte care rămân nespuse și resentimente. Fii răbdătoare cu tine însăți, așa cum ești cu persoanele iubite.

Nu te poți ierta pentru greșelile pe care le-ai făcut

Când începi o nouă relație trebuie să lași în urmă trecutul, să te ierți pentru lucrurile pe care le regreți și să mergi mai departe. Dacă unul dintre parteneri se simte constant vinovat, îngrijorat sau rușinat de greșelile trecute, inevitabil va afecta cursul relației actuale. Până când nu te ierți pentru ceea ce a fost în trecut și nu te concentrezi pe ceea ce se întâmplă în acest moment, acele probleme vor continua să apară în relațiile următoare.

Citește și:
10 moduri prin care partenerul tău va rămâne îndrăgostit de tine pentru totdeauna

Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/7-semne-ca-problemele-din-fosta-relatie-ti-o-afecteaza-pe-cea-actuala-639963/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si