Prima pagină » Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea tenului la 20 de ani

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea tenului la 20 de ani

Autor: admin
0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea tenului la 20 de ani

„Previne, înainte să fii nevoită să tratezi!”. Acesta este probabil cel mai bun sfat în materie de frumusețe pe care l-am primit vreodată. De aceea, o îngrijire temeinică a tenului trebuie să înceapă încă de timpuriu. La 20 de ani tenul nu se confruntă cu prea multe probleme, însă dacă nu vei începe de acum să îi acorzi atenția de care are nevoie, cu siguranță peste zece ani, pielea ta va ține morțiș să îți reamintească că ai neglijat-o în tinerețe. De la ingrediente esențiale, la tratamente, află tot ce trebuie să știi despre îngrijirea tenului la 20 de ani de la Dana Argeșan, Ioana Stratulat și Cristian Bucă, trei dintre cei mai renumiți make-up artiști din România.

Cât de des ar trebui să apelezi la tratamente dacă ai 20 de ani

Chiar dacă urmezi o rutină de îngrijire strictă, din când în când ai nevoie de ajutorul unui specialist pentru a-ți menține tenul sănătos. De cele mai multe ori, la 20 de ani, principala problemă cu care chipul tău se confruntă este acneea, așa că, pentru a o trata, Dana Argeșan recomandă vizită la un medic dermatolog o dată la două săptămâni. Dacă însă ai un ten normal, fără probleme majore, atunci ai nevoie de o curățare a pielii la trei săptămâni. 

Care sunt ingredientele pe care trebuie să le cauți în produsele de îngrijire

Dacă aș putea să mă întorc în timp zece ani și să îmi dau un sfat în materie de beauty, clar ar fi: „Gabriela, învață să citești ingredientele din compoziția produselor“. Mult timp nu am conștientizat cât de importante sunt acestea, criteriul după care le alegeam fiind recomandările altor persoane. Așa că, dacă te confrunți cu acnee, Ioana Stratulat și Dana Argeșan recomandă să cauți produse care conțin acid salicilic și retinol. Ce trebuie să știi, însă, despre ele este că e indicat să le folosești doar în sezonul rece, deoarece fotosensibilizează tenul extrem de tare, iar dacă te expui la soare, riști să te alegi cu pete pigmentare.

Trei lucruri pe care nu trebuie să le faci

NU sări peste demachiere (oricât de obosită ai fi!). Curățarea corectă a tenului este esențială pentru a avea o piele sănătoasă acum, dar și peste zece ani. În schimb, ce trebuie să eviți pe cât de mult posibil este penseta. Nu numai că sprâncenele groase sunt în vogă de câțiva ani, dar îți vor da și un aspect natural și soft. Ți s-a întâmplat vreodată să îți aplici o cantitate prea mare de fond de ten sau de pudră, încât părea că ai chipul acoperit de o mască? Ei bine, nu o mai face. Chiar dacă crezi că așa îți vei ascunde imperfecțiunile, un ten prea încărcat nu este deloc estetic.

Cum ar trebuie să arate rutina de îngrijire a tenului la 20 de ani

Cele mai citite articole

Nu încerca să ascunzi imperfecțiunile tenului sub straturi groase de machiaj. Ci asigură-te că ai grijă de pielea ta în mod constant, pentru a ține departe eventualele probleme. Primul pas îl reprezintă demachierea, urmată de curățare  și de tonifere. Asigură-te că alegi un toner fără alcool, pentru a evita iritarea pielii. Apoi, aplică o crema hidratantă. Cei trei make-up artiști spun că pentru a te bucura de un ten sănătos, trebuie să realizezi acești pași atât dimineața, cât și seara.

Citește și:
Ce culori alegem pentru machiaj în toamna 2019

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-ingrijirea-tenului-la-20-de-ani-680692/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si