Pentru persoanele care au pielea uscată sau sensibilă fiecare schimbare climatică este simțită puternic. Temperaturile scăzute combinate cu căldura din încăperi duc la deshidratara pielii, iar asta înseamnă zone uscate și chiar crăpate.
În timpul iernii bariera naturală de protecție a pielii poate fi afectată de aerul cald și uscat din încăperi, cantitatea de apă din piele reducându-se semnificativ. Chiar și pielea normală, hidratată corespunzător are de suferit în această perioadă, așadar este normal să faci mici schimbări în privința îngrijirii pielii, dar și în alimentație.
Respectă aceste sfaturi pentru o piele mai hidratată:
Fii mai atentă la ingredientele produselor pe care le folosești
Atunci când îți alegi o cremă, asigură-te că aceasta nu are parabeni și nici parfum. Pe lista ingredientelor ar trebui să se afle glicerină, acid lactic, sorbitol, acid hialuronic sau alți alfa hidroxi acizi. Aceștia rețin apa mai ușor. Totodată, pentru crema de corp caută mereu produse cu unt de shea, ulei de jojoba, de migdale sau uleiuri minerale. Stai departe de produsele care conțin alcool.
Folosește un umidificator de cameră
Un umidificator te va ajuta să reții apa în piele și o va menține astfel hidratată. Totodată poți folosi și diferite uleiuri, de exemplu cel de lavandă dacă vrei să te relaxezi.
Exfoliază și fă duș în mod corespunzător
Înainte să faci duș, masează-ți pielea cu o perie pentru a scăpa de celulele moarte. Apoi, fă un duș călduț de 10 minute (atenție, nu fierbinte). În sezonul rece este mai bine pentru pielea ta să faci o dată pe zi. Apoi, la trei minute poți aplica o loțiune hidratantă.
Renunță la săpunuri și detergenți duri
Cele mai citite articole
Evită săpunurile antibacteriene și detergenții duri, produsele cu parfum și orice are alcool. Aceste ingrediente irită pielea, mai ales când aceasta este uscată și prelungește procesul de vindecare, un lucru pe care sigur nu ți-l dorești.
Schimbă-ți hainele
Nu, nu spunem să îți schimbi întreaga garderobă, ci să ai mai multe piese confortabile din bumbac. În mod evident nu poți renunța la puloverele de lână sau alte țesături călduroase, însă acestea irită pielea. Ce poți face în acest caz este să porți pe sub aceste haine piese din bumbac. Totodată, nu uita de mănuși pentru a-ți proteja și mâinile.
Adaugă în alimentație anumite grăsimi și vitamine
Îmbunătățește-ți dieta cu alimente bogate în acizi grași omega-3, aceștia având un efect antiinflamator, care poate ajuta la refacerea pielii iritate. Asta înseamnă că ar trebui să incluzi în alimentația ta mai mult pește, de exemplu sardine și somon. Dacă ai adoptat o dietă vegană, poți adăuga semințe de in în salate, smoothie-uri sau la micul dejun. Totodată, poți consuma și ulei de cocos.
Renunță la alimentele nesănătoase
Zahărul, fructoza și alimentele procesate au un efect negativ asupra organismului. Efectele lor se văd și asupra siluetei, iar acestea îți pot afecta și pielea. Încearcă să limitezi și consumul de cereale, deoarece au un index glicemic mare, ceea ce înseamnă că ridică nivelul insulinei, ceea ce duce la inflamații în corp. Așadar, acestea nu sunt bune nici pentru pielea ta, nici pentru întregul organism.
Citește și:
Cum sa iti pregatesti pielea pentru iarna
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro