Înainte de toate, trebuie să avem unghiile sănătoare. Iar pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să acordăm o atenție sporită unghiilor noastre. Întreg procesul (dacă vei face asta singură, acasă) te obligă să fii atentă, să pui telefonul deoparte și să te concentrezi pentru a avea manichiura și pedichiura perfectă. Iată câteva recomandări care te-ar putea ajuta să îți păstrezi unghiile sănătoase, dar și să extinzi durata lor:
1. Poartă-te frumos cu cuticulele
Una dintre concepțiile greșite cu care ne confruntăm este că ar trebui să avem cuticulele curățate sau chiar tăiate complet. Curățarea sau tăierea cuticulelor este un lucru de ordin estetic, iar uneori nu are beneficii directe asupra sănătății unghilor. Este important de reținut, faptul că sunt o barieră de protecție între piele și unghii, însă, protejează și unghiile împotriva infecțiilor.
2. Nu uita de ambele părți ale unghiei
Deseori, suntem concentrate doar pe partea superioară a unghiei, mai ales dacă ne facem unghiile acasă. Însă, nu uita de partea de jos a unghiei. Asigură-te că îți cureți întreaga unghie. Prin acest mod, împiedici formarea bacteriei.
3. Potrivește-ți forma unghiei și a cuticulei
Dacă ești nesigură în ceea ce privește forma unghiei și cum ar trebui aceasta să arate, rotundă, pătrată sau chiar un mix între cele două, doar uită-te la forma cuticulelor tale. Forma de “U” a unghiei ar trebui să fie realizată din vârful unghiei.
4. Hidratează-ți unghiile
Contrar aparențelor, uleiul pentru cuticule nu ar trebui să fie o parte opțională în ceea ce privește sănătatea unghiilor. Nu doar că îți păstrează degetele de la mâini și de la picioare hidratate și delicate, dar de asemenea, îți protejează și unghiile împotriva ciobirii.
5. Nu uita de bază
O bază pentru unghii te ajută să dai culorii un plus pe care îl poate absorbi, dar în același timp îți protejează unghia împotriva bacteriei și infecțiilor. Ai nevoie de un singur strat și ar trebui să aștepți aproximativ un minut pentru ca acesta să se usuce și înainte să aplici culoarea.
6. Sigilează partea superioară
Pe lângă faptul că ar trebui să sigilezi culoarea, un strat de lac protector îi va da unghiilor tale acea strălucire și acel luciu de care au nevoie. Nu uita că este nevoie de două straturi de culoare dacă culoarea ta este deschisă sau transparentă și de 60 de secunde pentru ca fiecare strat să se usuce. Așteaptă 2-3 zile dacă îți dorești să mai adaugi un strat.
7. Evită căldura
Încearcă să îți păstrezi departe unghiile de uscătoarele de păr sau de un cuptor încins după ce ți-ai făcut unghiile. Multe femei nu știu, însă, oja are nevoie de 12 ore pentru ca aceasta să se întărească. Prea multă căldură poate chiar să îți înmoaie oja. Un lucru care te poate ajuta este să îți pui unghiile în apă rece preț de câteva minute. Acest lucru te ajută să îți usuci mult mai repede unghiile.
8. Stai departe de soluțiile parfumate
Cremele parfumate au în compoziție arome sintetice care nu fac decât rău sănătății unghilor tale și chiar poate face oja să crape mult mai repede. Asigură-te că folosești creme care nu au parfum dacă trebuie să îți hidratezi unghiile.
9. Nu exagera cu manichiura cu gel
Manichiura cu gel sau unghiile cu acryl ar trebui ținute două săptămâni, iar pauza pe care ar trebui să o faci este de trei săptămâni. Nu este bine să le păstrezi prea mult timp, mai ales că îți afectează cuticulele și vârful unghiilor. De asemenea, și oja expirată îți cauzează infecții. Ojele ar trebui ținute maxim șase luni deoarece conțin chimicale precum toluen.
Citește și:
Idei cool de manichiură pe care merită să le încerci chiar acum
Text: Iulia Brăslașu
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro