Sigur te-ai întrebat dacă totul este în regulă în relația ta. Poate ai luat în considerare cuplurile pe care le cunosți și toată afecțiunea pe care și-o arată prin intermediul postărilor online. Ai putea să fii sigură de faptul că relația lor e doar miere și zahăr, și că nu au nicio grijă reală.
Dar știi cât de înșelător poate să fie Instagramul, și că multe din cuplurile care pare că au relația perfectă au de fapt griji serioare. Întrebarea rămâne deci, care sunt grijile normale? Teama de angajament într-o relație nu este ceva foarte frecvent, în schimb grija că partenerul tău e atras de colega cea nouă e o grijă destul de obișnuită, nu?
1.Frica de abandon
Se pare că frica de abandon e grija nr.1 pe care oamenii o au în relații. Intrăm în relații pentru că vrem să ne împărtășim viața cu o altă persoană, iar această teamă este una rațională. Gândește-te la asta: Chiar dacă tu și partenerul tău rămâneți împreună până la vârsta de 101 ani, în final tot o să fii „abandonat”, sau o să îți „abandonezi” partenerul, indiferent de ce faci. Pentru majoritatea din noi, conexiunea cu partenerul nostru ne dă stabilitate și ne alimentează viața personală, deci e de înțeles că cea mai mare frică pentru noi este să pierdem acea conexiune și să fim abandonați.
2. Frica de a nu ne satisface nevoile
Frica de a nu-ți satisface nevoile dintr-o relație e o altă grijă frecventă. Când intri într-o nouă relație, e posibil să îți fie frică să fii abandonată, dar e la fel de posibil să te sperie ideea că nu obții ceea ce vrei de la relație.
Ne e frică că nu suntem auziți sau că nu suntem înțeleși și, practic, nu vrei să îți dezamăgești partenerul, dar vrei ca nici el să nu te dezamăgească pe tine. Wow, relațiile sunt complicate. Dar relaxează-te. Experții au confirmat de-a lungul timpului că acestea sunt griji pe care toată lumea le are într-o relație mai devreme sau mai târziu.
3. Frica de a nu fi suficient de bun pentru partenerul tău
Frca aceasta nu e foarte departe de cea de abandon, doar că e mai personală. Poate te gândești „dacă persoana respectivă ajunge să mă cunoască și după o sa plece?”. Acesta este un gând comun, care te împiedică să fii vulnerabilă în fața cuiva într-o relație.
Chiar dacă relația este stabilă acum, ai putea să îți faci griji că ar putea oricând să apară cineva „mai bun ca tine”. Este totuși normal să ai insecurități și reticențe în a împărtăși cele mai vulnerabile aspecte din viața ta cu altcineva.
Concluzia: Cum faci față?
Acum că am stabilit că nu ești singura persoană cu astfel de gânduri, ce ai de gând să faci în privința lor? Cea mai bună și ușoară abordare este pur și simplu să discuți despre ele cu partenerul tău. Cel mai bine este să puneți deoparte toate aparatele electronice și să stați măcar 5 minute să discutați despre fricile lor în relație și eventuale soluții la problemele espective.
Destul de simplu, nu-i așa? Dar dacă discuțiile nu ajută iar fricile continuă să devină din ce în ce mai mari? Ei bine, dacă nu îți place felul în care ești tratată, examinează motivul pentru care există acest comportament, cere ce ai nevoie, iar dacă nu poți să obții ce vrei de la persoana respectivă, gândește-te că sunt oameni care sunt dispuși să îți ofere ce vrei, așa că dute și caută-i.
Până la urmă, cel mai bine este să te încrezi în propriul instinct. Oamenii au o intuiție grozavă, dar ne încurcăm în propriile gânduri. Îți e frică că te înșală partenerul pentru că undeva adânc simți că nu poți să ai încredere în el? Este justificabil. Îți este frică că situația se va deteriora pentru că lucrurile merg mult prea bine în momentul de față? Asta e ceva ce trebuie să rezolvi singură. Normalizează-ți fricile, dar protejează-ți inima. Ascultă-ți instinctele.
Citește și:
4 semne că nu îți dorești o relație serioasă
Text: Catinca Sulea
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/3-temeri-pe-care-orice-persoana-le-are-intr-o-relatie-590750/