Prima pagină » Retete delicioase cu pui de casa LaProvincia

Retete delicioase cu pui de casa LaProvincia

Autor: admin
0 comentarii

Exista numeroase retete cu pui, una din cele mai populare fiind cea de pui teriyaki, facuta cu pui de tara. Pentru ca este o reteta populara, acest articol ofera toate instructiunile pentru a putea fi preparata corect.

Pui Teriyaki – reteta delicioasa

Ingrediente:

  • 6 pulpe superioare fara os de pui de tara;

  • Un sfert de cana de sos de soia;

  • Un sfert de cana de zahar;

  • Un sfert de cana de ghimbir ras;

  • O jumatate de catel de usturoi;

  • O jumatate de lingura de amidon;

  • O jumatate de lingura de apa rece;

  • 2 linguri de otet;

  • Sare;

  • Piper.

Mod de preparare pui teryiaki cu pui de tara

Pentru pui teriyaki facut ca la carte este important sa se amestece pana in momentul in care sosul devine mai gros si incepe sa fiarba. Se pun 6 pulpe superioare dezosate de pui intr-o tava unsa cu ulei si se acopera totul cu sos.

Puiul se va lasa la cuptor timp de 30 de minute si se va intoarce. Se lasa tava la cuptor pentru inca 30 de minute si puiul se stropeste cu sos din 10 in 10 minute. In cazul in care sosul este gros si puiul a prins crusta, reteta este gata.

De ce se recomanda alimentatia bio?

Daca in trecut produsele ecologice se gaseau doar in magazinele specializate, in momentul acesta sunt peste tot, chiar si la supermarket si in piete. Toate produsele ecologice sunt cele care cresc in medii in care nu exista pesticide, aditivi sau ingrasaminte chimice. Sunt produse naturale in ceea ce priveste latura lor genetica. UE a stabilit o lista de reguli care trebuie respectate de catre producatori, pentru ca toate produsele sa aiba titlul de produs ecologic.

Pe langa faptul ca este un trend ca produsele sa fie eco si tot mai multe persoane cauta etichetele pe care scrie ecologic, sunt si argumente stiintifice care vin in sprijinul acestor produse. Un aliment care este bio a fost obtinut fara aport de substante chimice. Ingrasamintele care sunt utilizate sunt naturale si rezulta din produse se dezvolta fara substante chimice rezultate din alte preparate sintetizate. Animalele din zootehnia bio cresc natural in spatii deschise si sunt hranite cu alimente bio, nu iau antibiotice si nici medicamente sintetizate.

O cultura bio adevarata se obtine in al treilea an in care are loc cultura consecutiva pe terenul nefertilizat bio. Aceasta este o regula pe care toata lumea trebuie sa o respecte. Pentru doi ani minim, terenul respectiv este lasat liber, pentru a se putea curata cu ajutorul ciclurilor naturale.

Beneficiile acestui proces sunt clare, atat pentru regiunea in care se afla suprafetele de teren, cat si pentru mediu, dar in special pentru cei care se bucura de roadele agriculturii eco. In plus, produsele eco sunt naturale din toate punctele de vedere. Animalele crescute eco sunt mult mai sanatoase fata de cele crescute cu concentrate.

S-ar putea sa te intereseze si