Resentimentele nu apar imediat într-o relație, ci pur si simplu se clădesc de-a lungul timpului. De cele mai multe ori nici nu știi că ai astfel de sentimente în ceea ce îl privește pe partenerul tău, până când, într-o zi, apar conflictele serioase.
Din păcate însă, resentimentele ajung să distrugă numeroase relații, deoarece afectează sentimentele și starea de spirit dintre parteneri. De cele mai multe ori, ajungem să dezvăluim tot ce simțim atunci când este prea târziu, o discuție calmă transformându-se într-o ceartă serioasă.
Dacă vrei să te ferești de acest lucru, iată care sunt de cele mai multe ori lucrurile care pot crea resentimente într-o relație:
1. Anularea planurilor sau întârzierea
Deși probabil n-ai fi crezut, punctualitatea este un lucru important într-o relație și nu numai, fiind de altfel și o formă de politețe. Dacă îl lași mereu pe partenerul tău să te aștepte sau el te lasă pe tine, ori anulezi planurile în ultimul momente, este posibil ca acest comportament să ducă la apariția unor resentimente.
Acest lucru arată practic că nu vă respectați reciproc timpul și tocmai de aceea este normal să ajungi la timp, arătându-vă respect unul celuilalt. În acest fel demonstrați într-un mod simbolic că puteți păstra și o promisiune.
2. Povestiți despre problemele din relația voastră altor persoane
Se poate întâmpla ca în unele momente să simți că nu poți discuta cu partenerul tău despre problemele pe care le aveți în relație, însă să le dezvălui altcuiva, chiar și celei mai bune prietene, este o idee complet greșită. Comunicarea este baza oricărei relații sănătoase, iar dacă nu poți discuta deschis cu iubitul tău, resentimentele vor apărea, mai ales dacă acesta află că ai vorbit cu altcineva despre relația voastră.
3. Simți invidie pentru succesul partenerului
Poate iubitul tău a fost promovat în timp ce tu încă te străduiești să fii observată la locul de muncă. În mod evident, acest lucru te va face să simți puțină invidie, însă dacă treci de un anumit punct, relația voastră poate ajunge o competiție, iar asta nu este întotdeauna bine. De cele mai multe ori, partenerul invidios, în loc să îl sprijine pe cel care are succes, începe să renunțe la activitățile care îi aducea celuilalt plăcere, oferind astfel un fel de pedeapsă.
Cele mai citite articole
Încercați să vă amintiți amândoi mereu că sunteți în aceeași echipă, așadar succesul este al amândurora, așadar nu trebuie să existe această invidie.
4. Vă certați până unul dintre voi este considerat câștigător
Dacă voi continuați o ceartă doar pentru a determina cine are dreptate și cine câștigă, atunci apariția resentimentelor nu este deloc surprinzătoare. Dacă tu și partenerul tău vă doriți cu adevărat o relație de durată, trebuie să învățați să faceți compromisuri. Nimeni nu poate avea dreptate întotdeauna, iar cheia unei relații fericite este să găsiți împreună soluțiile potrivite pentru voi doi.
5. Nu vă recunoașteți greșelile
Un lucru este clar. Nu există relație perfectă, partener perfect, ci întotdeauna apar greșeli. Important este să știți când să vă cereți iertare. Dacă vreunul dintre voi nu face acest lucru și nici nu recunoaște atunci când greșește, este un semn de imaturitate și, totodată, o dovadă că ego-ul este mai important decât relația în sine.
Amintiți-vă că este important să cereți iertare și, la rândul vostru, să iertați. Aceste lucruri vă pot ajuta într-o relație serioasă.
6. Faceți comentarii sarcastice sau glume pe seama partenerului
În orice relație apar glume, umorul este necesar, însă comentariile sarcastice și glumele pe seama partenerului pot crea resentimente în timp. Astfel, dacă este o glumă nevinovată probabil nu vor exista repercusiuni, însă atunci când comentariile negative sunt făcute des și, mai ales în fața altor persoane, este foarte probabil ca unul din voi să se simtă jignit.
Citește și:
7 greșeli în relație care nu ar trebui să se repete
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro