Prima pagină » 4 mituri complet false despre acnee

4 mituri complet false despre acnee

Autor: admin
0 comentarii
4 mituri complet false despre acnee

Anumite persoane vor presupune mereu lucruri despre cei din jur bazate pe modul în care le arată pielea. Mulți cred că pielea este oglinda sănătății interne, însă nu întotdeauna se aplică această teorie. Pielea nu este o carte deschisă ce oferă informații despre sănătatea oamenilor și stilul lor de viață, deci nu este tocmai corect din partea noastră să facem presupuneri nefondate. Iată care sunt cele mai întâlnite mituri legate de probleme ale pielii și care este, de fapt, explicația științifică din spatele lor:

Mitul 1: Persoana nu are o igienă corectă

Dacă ne pătăm bluza cu mâncare, o vom băga la mașina de spălat pentru a o curăța. Această logică este doar unul dintre motivele pentru care mitul igienei incorect realizate este atât de popular atunci când vorbim despre probleme ale pielii. Există o presupunere conform căreia ar trebui să îndepărtăm orice fel de pată de îndată ce am căpătat-o. Într-un studiu recent realizat în legătură cu miturile pielii, participanții au văzut imagini care arătau probleme dermatologice comune, inclusiv acnee. Mai mult de jumătate dintre ei au raportat că acneea a fost rezultatul nerespectării igienei.

Adevărul:

Purtăm bacterii pe față în fiecare moment al zilei. Iar majoritatea dintre noi avem acnee propionibacterium, ce poate cauza apariția unor pete. Această bacterie se poate infiltra în pori, iar cercetările arată că, la unii oameni, se combină cu uleiurile naturale ale pielii, sebumul, având un rezultat inflamator. De aceea, unele persoane sunt mai predispuse să aibă mai multe coșuri decât altele. Spălatul pe față în exces nu ajută, deoarece bacteria formează un biofilm. Iar prea multă curățare poate cauza probleme.

Mitul 2 – Acneea este contagioasă

În același studiu menționat mai sus, 50% dintre respondenți au spus că s-au gândit că acneea este contagioasă și aproape același număr de participanți au raportat că se simt inconfortabili atunci când ating o persoană cu astfel de probleme ale pielii.

Adevărul:

Nu poți lua acnee prin atingere sau doar aflându-te în preajma unei persoane care se confruntă cu această problemă a pielii.

Mitul 3: Persoana este leneșă

Mitul în privința igienei incorecte contribuie la mitul ce spune că persoanele cu probleme ale pielii sunt leneșe. Într-un studiu din 2017 realizat pe 100 de persoane, mai mult de jumătate dintre ei credeau că tratamentul medical al acneei dă un rezultat aproape imediat. Deci, logica ar fi că dacă o persoană nu are pielea curată, nu încearcă suficient de mult.

Adevărul:

Anumite tratamente vindecă acneea deja existentă, nu previne apariția unor coșuri noi. În plus, persoanele care urmează prescripția primită de la dermatolog trebuie să aștepte câteva săptămâni sau chiar luni doar pentru a-i observa efectele, acestea variind de la persoană la persoană.

Mitul 4: Persoana urmează o dietă nesănătoasă

Dieta a fost considerată cauza principală pentru acnee timp de zeci de ani. Chiar într-o secvență din filmul Adventures in Babysitting, din anii 1980, Chris Parker îl împiedică pe unul dintre copiii săi să mănânce o ciocolată, spunându-i „Fără ciocolată, acneea ta!”. În studiul realizat în privința problemelor pielii, 40% dintre respondenți consideră că dieta unei persoane influențează aspectul pielii, iar alimentele bogate în zahăr sunt, de obicei, cele mai periculoase.

Adevărul:

Cercetătorii nu au stabilit încă o legătură exactă între acnee și dietă. Probleme ale pielii precum psoriazis sau eczema sunt boli autoimune. Deși adăugând sau eliminând consumul de anumite alimente ar putea reduce din severitatea simptomelor, dieta nu reprezintă un factor esențial al apariției acneei.

Citește și:
De ce curele de detoxifiere nu sunt atât de sănătoase pe cât credeai

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/4-mituri-complet-false-despre-acnee-665408/

S-ar putea sa te intereseze si