Prima pagină » Lucruri pe care ar trebui să le întrebi înainte să te tunzi

Lucruri pe care ar trebui să le întrebi înainte să te tunzi

Autor: admin
0 comentarii
Lucruri pe care ar trebui să le întrebi înainte să te tunzi

Chiar dacă în mintea ta ai plâns deja de trei ori, te-ai certat cu stilistul de două și te-ai gândit la unde poți să găsești o mașina a timpului, ții toate aceste sentimente îmbuteliate și zâmbești nervos, în timp ce-ți exprimi falsa iubire pentru noua tunsoare.

Deși există riscul să trăim pe pielea noastră acest scenariu (și probabil nu pentru prima dată), această primejdie nu ne oprește din a tânji după o schimbare dramatică. Fie că este vorba despre faptul că te-ai plictisit de tunsoarea în „V”, pe care o ai de cinci ani, de faptul că nu te mai regăsești în lungimea părului tău sau de cea mai recentă despărțire – care cere un nou look – trebuie să iei în considerare faptul că tunsul este o decizie ce necesită cugetare.

Pentru a te asigura că noua tunsoare o să se simtă ca o variantă îmbunătățită a ta și nu ca un regret, ți-am pregătit o listă cu lucrurile pe care trebuie să le întrebi la salon, înainte să te așezi pe scaun și să lași foarfeca să-ți schimbe look-ul. Ia în considerare răspunsurile primite, iar tu o să ieși din salon cu un zâmbet efervescent, nu cu lacrimi în ochi.

1. Cum îmi va schimba rutina de styling?

Aranjarea și îngrijirea părului la orice oră din zi devine treptat un ritual, având în vedere că este repetat deseori. Așadar, ești obișnuită cu o anumită rutină de coafare și aranjare când vine vorba de podoaba ta capilară – iar o tunsoare poate schimba obiceiurile tale privind părul.

Având în vedere faptul că o nouă tunsoare va solicita o nouă rutină, este vital să întrebi stilistul înainte de toate ce va presupune aceasta. Deși rutina de îngrijire a părului pare un lucru banal, trebuie să iei în considerare dacă noua frizură o să se potrivească cu stilul tău de viață – ai 40 de minute în fiecare dimineața ca să-l coafezi și sute de lei pentru a o întreține? Cu alte cuvinte, unei persoane care se trezește cu o oră înainte de a pleca din casă nu o să i se potrivească o tunsoare pretențioasă, deoarece nu va avea timp pentru ea.

2. Cât de des va trebui să îmi tai părul?

Este important să stabilești, în mod realist, cât de des trebuie să vizitezi salonul pentru a-ți reîmprospăta tunsoarea. Deseori, acest lucru este determinat de cât de mult îți place lungimea părului când părăsești pentru prima oară salonul – dacă nu, lasă-l să crească și să se regenereze câteva luni bune, însă dacă ești încântată de ea, integrează mersul la salon în agenda ta la fiecare două luni.

Unele tunsori necesită vizite mai dese la stilist decât celelalte: o tunsoare scurtă, de tipul pixie, necesită vizite la salon în fiecare lună, pentru a îi menține aspectul – mai ales dacă îți crește foarte repede părul. Nu este nimic greșit cu o tunsoare care cere atenție minuțioasă, însă dacă ai avut părul lung înainte și te fereai de tunsul vârfurilor constant, o să fie dificil să te adaptezi.

3. Îmi voi putea prinde părul?

Comoditatea de a-ți prinde părul într-o coadă sau un coc într-o dimineață în care nu ai timp să-ți aranjezi podoaba capilară – o comoditate la care este dificil să renunți. De aceea, asigură-te că-l întrebi pe stilist dacă lungimea dorită îți va permite să îți prinzi părul – altfel, vei rămâne cu un gust amar când parul îți va intra în ochi, iar elasticele de păr nu te mai pot salva.

Dacă stilul tău de viață necesită ca părul tău să fie prins, nu opta pentru o lungime care nu te va lăsa să-ți strângi părul într-o coadă. De asemenea, evită ideea de breton, deoarece va fi mereu deasupra sprâncenelor tale – cel mai probabil enervându-te.

4. De ce produse am nevoie pentru a menține acest aspect?

Baia ta cel mai probabil nu arată ca un salon – și implicit, nu este echipată cu toate produsele posibile de styling și îngrijire, de la fixative la tratamente de păr. Cu toate că noua ta tunsoare are un aspect lăcuit, lucios și perfect când ieși din salon, s-ar putea să ai un șoc după prima spălare – în urma îndepărtării produselor profesioniste, tunsoarea de care erai atât de încântată nu mai arată la fel.

Cele mai citite articole

Prin urmare, fă o listă cu produsele de care ai nevoie pentru a menține aspectul noii tunsori – iar persoana care poate să-ți ofere aceste informații este chiar stilistul care se ocupă de părul tău. Astfel, recrearea aspectului în propria ta locuință nu va mai reprezenta o problemă.

5. Cum o să îmi afecteze culoarea părului?

Dacă ai dezvoltat un atașament față de culoarea părului tău, aceasta trebuie luată în considerare când te decizi să tai centimetrii buni din podoaba capilară. Acest lucru înseamnă ca dacă ai fost brunetă cu părul lung, poate acea nuanță nu va arăta la fel de bine pe un bob scurt. Sau, dacă ai fost vopsită balayage, cel mai probabil vârfurile deschise o să fie tăiate.

Programarea unei vizite la salon cu scopul de a-ți schimba culoarea părului este recomandată – de asemenea, vorbește cu stilistul despre variantele pe care le ai la dispoziție, deoarece niciun sfat nu-l egalează pe cel al profesionistului.

6. Am nevoie de dispozitive speciale pentru styling?

În cazul în care părul tău este unul rebel, iar folosirea unor dispozitive precum placa de păr sau un uscător special este mai mult decât necesară, discută cu stilistul. Mai mult ca sigur ai vrea să-ți dai seama dacă te orientezi ori spre altă tunsoare, ori spre cel mai apropiat magazin cu produse de styling pentru păr.

În funcție de lungimea părului, forma în care este tuns și dacă este filat sau nu, noua ta tunsoare s-ar putea să îți fure jumătate de oră în fiecare dimineață, îndreptându-l sau ondulându-l pentru a-i reface aspectul.

7. Mi se potrivește?

Iar mai mult decât atât, îți place cu adevărat sau doar ai văzut ca vedeta ta preferată a adoptat un look nou, pe care vrei și tu să-l îmbrățișezi? Sentimentul de vrut – deseori impulsiv – poate dura câteva zile sau chiar săptămâni, dar părul tău o să aibă nevoie de luni întregi ca să revină la lungimea inițială – așadar, fă o decizie înțeleaptă.

Mai mult, sfătuiește-te cu stilistul și îndrăznește să întrebi dacă tunsoarea ți se potrivește. Spre exemplu, dacă ai fața rotundă sau în formă de inimă, evită tunsorile scurte deoarece în loc să-ți alungească forma feței, acestea ți-o vor face să pară mai rotundă.

Citește și:
Cum sa eviti o tunsoare care nu ti se potriveste

Text: Ioana Oblu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/lucruri-pe-care-ar-trebui-sa-le-intrebi-inainte-sa-te-tunzi-677631/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si