Prima pagină » A renunța definitiv la fostele iubiri este cel mai bun lucru pe care îl poți face! Iată de ce

A renunța definitiv la fostele iubiri este cel mai bun lucru pe care îl poți face! Iată de ce

Autor: admin
0 comentarii

A renunța definitiv la fostele iubiri este cel mai bun lucru pe care îl poți face! Iată de ce

Cu toate ne aflăm la un moment dat în viață în situația în care ne gândim obsesiv la fostul iubit. Și totuși, de ce facem asta, dacă relația s-a terminat? Există mai multe motive, printre care faptul că unele lucruri între parteneri sunt nerezolvate sau încă mai există sentimente la mijloc.

Este o adevărată provocare să treci peste o relație și spunem asta deoarece totul depinde doar de noi și de cât de mult suntem dispuse să lăsăm trecutul în urmă. Însă, dacă vrei să fii fericită, ar trebui să nu te mai gândești la fostul iubit deoarece acest lucru aduce cu sine mai multe frustrări, confuzii și gânduri care nu ne dau pace și care uneori nu pot corespunde cu realitatea în care ne aflăm.

Iată care sunt cele 5 motive pentru a NU te mai gândi la fostul iubit:

1. Ești conștientă de ceea ce îți dorești

Foarte multe dintre femei nu mai sunt sigure de ceea ce își doresc atunci când se află într-o relație deoarece dorințele partenerului le pot influența. Însă, pentru a trece cu adevărat peste o despărțire, trebuie să analizezi situația foarte bine și să vezi partea bună a lucrurilor. Poate relația în care erai nu era potrivită pentru tine, era toxică și nu avea viitor. Gândește-te în primul rând la fericirea ta și la faptul că nu merită să îți irosești timpul cu persoane care nu te apreciază la adevărata valoare. 

2. Te concentrezi pe propria persoană

Când suntem într-o relație avem tendința de a ne concentra doar pe partener și să ne neglijăm. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple, însă, chiar și așa, odată cu despărțirea, te vei aprecia mult mai mult și vei fi conștientă de ceea ce ai de oferit. După o suferință va veni și o perioadă mai bună, oricât de greu ar fi de crezut asta. 

3. Nu mai faci comparații

Cele mai citite articole

În momentul în care suntem implicate într-o relație, iar partenerul nu ne apreciază, începem să ne compărăm, fie cu femeile din jurul nostru, fie cu fostele iubite ale partenerului. Iar acest lucru se poate aplica și în ceea ce privește situația financiară dintre voi. Important este să îți dai seama că un partener ar trebui să te accepte așa cum ești, fără să aibă dorința de a te schimba.

4. Nu mai suferi

Știm că despărțirile pot fi destul de dificile, mai ales atunci când nu te aștepți la asta. Dar, gândește-te că poate fi o ocazie pentru tine de a cunoaște noi persoane și de a te redescoperi. Fericirea va veni la un moment dat și nu ar trebui să îți pierzi speranța. În unele cazuri, păstrăm contactul cu fostul partener doar din dorința de a ne împăca, dar acest lucru poate fi o alegere complet greșită.

5. Ai mai multă încredere în tine

Dacă fostul partener te critica, se comporta urât cu tine și nu te aprecia, este posibil ca încrederea ta de sine să fi scăzut. În acest caz, trebuie să îți dai seama că nu ar mai trebui să fii atașată de el și să încerci să îți concentrezi atenția asupra propriei persoane. Pe lângă asta, un rol important îl au și prietenii pe care îi avem alături de noi și care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste o despărțire. 

Citește și:
6 motive care te vor convinge că nu ești într-o relație sănătoasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/a-renunta-definitiv-la-fostele-iubiri-este-cel-mai-bun-lucru-pe-care-il-poti-face-iata-de-ce-684331/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si