Prima pagină » Puterea cicatricelor: Behind the Scars

Puterea cicatricelor: Behind the Scars

Autor: admin
0 comentarii

Nimeni nu ar fi mai potrivit decât fotografa Sophie Mayanne ca să îți arate puterea cicatricelor, dar și frumusețea pe care acestea o transmit. Până la urmă, ce este o cicatrice dacă nu o urmă a unei lupte, a unui proces dureros prin care ai trecut pentru ca, la final, să ieși din el, dacă nu chiar învingătoare cu totul, măcar mult mai înțeleaptă?

La lucrurile pe care le au de transmis cicatricele s-a gândit și Mayanne atunci când a început să documenteze corpurile mai multor femei din toată lumea, care au ajuns să facă pace cu dizgrațioasele, marile, uneori încă dureroasele lor cicatrice. Ea a lansat seria foto Behind the Scars, un proiect onest și foarte frumos care vorbește în limbaj vizual despre puterea cicatricelor, așa cum nu ne putem imagina că s-ar putea vorbi mai bine.

Ca fotografă, întotdeauna am fost atrasă de lucrurile care ne fac unici, diferiți unii de alții.’, a declarat Sophie Mayanne pentru ELLE USA. Frumusețea este un lucru care m-a interesat dintotdeauna, și îmi place să găsesc un fel de frumusețe care e trecut cu vederea’, a mai spus ea despre puterea cicatricelor pe care le imortalizează în fotografii.

Cele mai citite articole

Seria ei de imagini, pe care o poți vedea pe contul de Instagram @behindthescars_, a început în aprilie 2017, de la o idee simplă. Mayanne voia să facă portrete sincere, care pot să dezvăluie istorii personale. Astfel, fotografiile nu sunt doar ale unor cicatrice, ci sunt însoțite și de poveștile persoanelor care le poartă și ale felului în care s-a ajuns la acele urme lăsate pe corpuri.

Surprind vulnerabilitatea, rezistența, frumusețea, gândurile acelei persoane și le și arăt poveștile într-un fel incredibil. Să fiu capabilă să-i arăt cuiva o nouă perspectivă asupra lui însuși prin intermediul aparatului foto are impact – și curajul lor îi ajută și pe alții.’ Și îți spun cu certitudine, din perspectiva unei persoane care a trecut printr-o mastectomie și trăiește pentru totdeauna cu o cicatrice imensă în mijlocul pieptului, că chiar așa este. Portretele lui Sophie Mayanne nu sunt simple potrete – sunt dovezi că traumele pot fi uneori acceptate, ba chiar, în cazuri fericite, purtate cu mândrie.

De altfel, în ultimii ani oamenii au fost din ce în ce mai deschiși cu corpurile lor, o urmare cât se poate de firească a curentului body positivity care a luat cu asalt toată lumea. De la acceptarea unei anume greutăți sau a unei dizabilități s-a ajuns, așa cum era de așteptat, la acceptarea socială a unor (sau măcar la normalizarea unei discuții despre) corpuri care nu arată neapărat ca altele. Și probabil că discuția în jurul acestui subiect a culminat anul acesta, atunci când prințesa Eugenie a purtat, la nunta sa, o rochie care îi încadra perfect cicatricea lăsată de o operație de corectare a scoliozei. Și dacă tot a venit vremea să ne purtăm cicatricele cu mândrie, aruncă o privire în galeria foto și citește poveștile acestor femei. Te vor impresiona, cu siguranță.

Citește și:
Tot ce trebuie să știi despre rochia de mireasă a Prințesei Eugenie

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/puterea-cicatricilor-behind-scars-632707/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si