Prima pagină » Actorii de la Teatrul Național București au protestat în semn de solidaritate față de magistrații din România

Actorii de la Teatrul Național București au protestat în semn de solidaritate față de magistrații din România

Autor: admin
0 comentarii

Actorii de la Teatrul Național București au protestat în semn de solidaritate față de magistrații din România

Duminica seara, pe treptele Teatrului Național București, actori de renume au purtat banderole albe și au protestat în semn de solidaritate față de magistrații din România, aceștia criticând Ordonanța de Urgență 7/2019 dată de Guvern.

Printre actorii care au participant la protest se numără și Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Mihai Călin, Marius Manole, aceștia având și o bucată de pânză cu un mesaj pentru Tudorel Toader, „Tudorele, abrogă OUG 7”.

„Ăsta nu e un spectacol, e un protest pentru modul în care e condusă România, pentru modul în care justiția e făcută sluga celor care conduc țara. Sau își închipuie că o conduc. Nu e un spectacol, nu e ușor să protestezi. E un risc asumat. Când lucrurile merg bine într-o țară, n-ai de ce să protestezi’, a spus Victor Rebengiuc, potrivit Libertatea.

Cele mai citite articole

„Când vezi că totul merge din ce în ce mai prost, când vezi că răspunzi cu spatele tuturor intențiilor de bine pe care le comunică și Comisia de la Veneția și Comisia Europeană. Nu le pasă. Ei fac tot ce știu ei să facă. De frica închisorii iau justiția în brațe și o schimbă cu vor ei, ca să poată fura în voie și să nu facă închisoare. Sper ca lucrurile să nu rămână așa’, a spus Victor Rebengiuc.

Marius Manole este cel care a anunțat vineri, 1 martie, participarea la acest protest pe pagina sa de Facebook, îndemnându-și colegii din întreaga țară să i le alăture: „Acum sunt repetiții la Richard al III-lea. Duminică, 3 martie, înaintea spectacolului, vom fi în fața teatrului alături de colegii mei, vă vom aștepta acolo. Vom purta banderola albă. O vom purta de acum înainte până când acel OUG va fi retras. Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistrații noștri minunați care au avut curaj și care au iesit în stradă, înseamnă că susținem statul de drept’.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/actorii-de-la-teatrul-national-bucuresti-au-protestat-in-semn-de-solidaritate-fata-de-magistratii-din-romania-651336/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si