Prima pagină » Cine este Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Cine este Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Autor: admin
0 comentarii

Cine este Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Cine este Greta Thunberg, adolescenta despre care lumea întreagă vorbește în acest moment? Este o elevă de 16 ani din Suedia care a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace datorită implicării active în lupta împotriva schimbărilor climatice. Dacă va câștiga, ea va deveni cea mai tânără persoană care a primit acest premiu, titlul fiind deținut în prezent de Malala Yousafzai, care avea 17 ani atunci când a primit această distincție.

„Am propus-o pe Greta Thunberg deoarece dacă nu facem nimic ca să oprim schimbările climatice, acest lucru va fi cauza a numeroase războaie, conflicte și refugiați”, a declarat politicianul norvegian Freddy Andre Ovstegard. „Greta Thunberg a lansat o mișcare în masă pe care eu o văd ca având o contribuție majoră la pacea mondială”.

Greta Thunberg a postat un mesaj pe Twitter declarând că este onorată și foarte recunoscătoare pentru această nominalizare.

Cine este Greta Thunberg

Adolescenta din Suedia, care pe pagina ei de Twitter se descrie ca fiind – „o activistă de mediu în vârstă de 16 ani care are (sindromul- n.red.) Asperger”, a dat naștere unei mișcări ce s-a dezvoltat foarte mult în ultimele luni, mișcare cunoscută sub hastag-ul de #FridaysForFuture.

Cele mai citite articole

În luna august a anului trecut, ea a organizat pentru prima dată o grevă a elevilor pentru a protesta împotriva schimbărilor climatice în fața Parlamentului din Suedia. De atunci, aproape în fiecare zi de vineri, ea a lipsit de la școală pentru a protesta. În ultimele luni protestele au luat amploare și i s-au alăturat elevi din țări precum Germania, Belgia, Marea Britanie, Australia, Franța și Japonia.

Oamenii din lumea întreagă au aflat cine este Greta Thunberg după ce aceasta a impresionat prin discursurile sale susținute în luna decembrie 2018 la UN Climate Talks din Poland și ianuarie 2019 la Forumul Economic Mondial organizat la Davos.

„Când vorbim despre schimbările climatice, trebuie să recunoaștem că am eșuat”, a spus aceasta liderilor economici din întreaga lume prezenți la Davos.

Câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace va fi anunțat în luna octombrie. Sunt 301 candidați, dintre care 223 de persoane și 78 de organizații.

Citește și:
De ce trebuie să vezi acest film despre Nina Cassian, fascinanta poetă pe care nu o găsești în manuale

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cine-este-greta-thunberg-adolescenta-de-16-ani-nominalizata-la-premiul-nobel-pentru-pace-652416/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si