Prima pagină » Adevărata diferență dintre bărbați și femei atunci când vine vorba de relații

Adevărata diferență dintre bărbați și femei atunci când vine vorba de relații

Autor: admin
0 comentarii

Adevărata diferență dintre bărbați și femei atunci când vine vorba de relații

Bărbații și femeile au naturi total diferite, dar acest articol te va ajuta să îți clarifici niște lucruri și îți va oferi o mai bună înțelegere despre diferențele dintre aceștia. Atât bărbații, cât și femeile trebuie să învețe să aprecieze aceste diferențe și să se oprească din a se aștepta că partenerul lor trebuie să se simtă în același fel precum o fac ei. Relațiile nu pot și nu vor supraviețui fără comunicare concisă și clară. Dacă nu ești deschis și onest cu partenerul tău, atunci se poate numi măcar relație? Când există o lipsă a comunicării, unul dintre parteneri poate simți că celălalt nu mai dorește să fie împreună cu el.

Cu alte cuvinte, bărbații nu acordă sentimentelor aceeași importantă pe care le-o acordă femeile, iar femeile nu sunt interesate de abilități în același fel în care sunt bărbații. De exemplu, bărbații iubesc să le fie observate și apreciate abilitățile, iar femeile adoră atunci când sentimentele le sunt recunoscute. Astfel, ambele părți urăsc când ceea ce le place este ignorat. Mai mult, bărbații își rezolva problemele pe cont propriu, însă femeilor le place să facă asta împreună cu partenerul lor, ca o echipă.

Relațiile devin astfel o bătălie intensă între jocuri ale minții, pe care nimeni nu știe cum să o oprească, acest lucru dând naștere certurilor inutile.

Atunci când se confruntă cu situații dificile, bărbații tind să se închidă în ei, pentru a-și putea rezolva problema de unii singuri, în timp ce femeile devin comunicative, pentru a primi ajutor de la persoanele apropiate lor. Atunci când bărbații încep să vorbească, le place să nu se abată de la subiect, însă femeile se vor pierde rapid în detalii. În acest fel, se creează o prăpastie în comunicare, ce tinde să distrugă multe relații. Rezolvarea acesteia este un pas uriaș înspre înțelegerea nevoilor partenerului tău.

Când vine vorba despre vorbit, bărbații și femeile o fac în două limbaje complet diferite. Bărbații folosesc cuvinte care explică ceea ce vor în mod direct și își pun în ordine ideile înainte de a le zice, acest lucru făcându-i să fie mai retrași cât timp cugetă la ce vor să spună. Femeile au tendința să folosească mai multe fraze pentru exprimarea unei singure idei, cât și un vocabular mai dramatic. De asemenea, femeile își sortează gândurile în timp ce le vorbesc și au obiceiul să repete lucrurile pentru a se asigura că au fost înțelese. Această diferență dintre cele două sexe îi poate face să se învinovățească pentru problemele resimțite de partener, ceea ce nu este adevărat.

Este important să reții că nimeni nu are nevoie de nimeni

Sigur că da, este frumos să ai pe cineva care să te îmbrățișeze când dormi și te simți bine știind că îți poți împărtăși viața cu o altă persoană, dar bărbații și femeile sunt construiți să își trăiască viața în mod independent. Instinctul uni bărbat este să aibă grijă de el mai întâi, în timp ce femeile au pus preț pe independența lor cu mult înainte să le fie acordate drepturi. Fiecare persoană trebuie să învețe cum să aibă grijă de partenerul sau, dacă simte că singurătatea nu este potrivită pentru ea.

Cele mai citite articole

Relațiile sunt despre a lua și a da, dar dacă niciunul dintre voi nu este dispus să dea, legătura devine fragilă, spărgându-se într-un final. Când faci parte dintr-o relație, nu te poți gândi numai la tine. Trebuie să iei în considerare gândurile și sentimentele partenerului tău și, uneori, trebuie să îi pui nevoile peste ale tale. Din nou, poate părea dificil atât pentru bărbați, cât și pentru femei deoarece, fiecare este obișnuit să fie pe cont propriu. Ambele părți trebuie să se accepte și să învețe să se ierte, dar să și încerce să nu dea vina pe celălalt atunci când ceva merge prost.

Pentru a va înțelege, fiecare partener trebuie să facă mici modificări de comportament, fără a-și compromite propria personalitate

De exemplu, bărbaților le face plăcere să rezolve anumite probleme de unii singuri pentru că, asta demonstrează cât sunt de capabili. La polul total opus, femeilor le place să le ajute cineva, însă sunt momente în care doresc să se descurce singure, iar atunci vor respinge ajutorul. Este important să îți dai seama de această diferență atunci când este cazul deoarece, fiecare are nevoie de timp de unul singur și de spațiu. Totuși, nu uita, partenerul tău nu dorește altceva decât să te ajute, așa că nu da vina pe el pentru că vrea să fie alături de tine.

Nu poți nega faptul că dragostea se schimbă odată cu trecerea timpului

Atunci când te îndrăgostești totul este lapte și miere, însă această perioadă nu durează o veșnicie, defectele personale și experiențele negative acumulate de-a lungul timpului începând să se arate. În acest moment, trebuie să te decizi dacă vei încerca să găsești o soluție sau le vei lăsa să îți consume relația. Dar, dacă partenerii își sunt alături atât la rău, cât și la bine, acea simplă atracție de la început se schimbă într-o dragoste matură, care devine din ce în ce mai puternică pe măsură ce trece timpul. Poate că acesta va fi anul în care vei ajunge la acest tip de dragoste profundă sau, va fi un an în care vei porni într-o călătorie a independenței.

Indiferent de ce întorsătură iau lucrurile, fiecare relație îți oferă o lecție

Într-o relație, înveți mai multe despre cine ești ca persoană, dar și despre sexul opus. Începi să înțelegi ce îți dorești de la o relație, însă dobândești și o înțelegere mai bună a nevoilor diferite pe care le au bărbații și femeile.

Citește și:
5 adevăruri brutale pe care fiecare cuplu trebuie să le știe înainte de a se căsători

Foto: Instagram.com/caro_e_

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/adevarata-diferenta-dintre-barbati-si-femei-atunci-cand-vine-vorba-de-relatii-607943/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si