Prima pagină » Adrian Streinu-Cercel a fost demis de Nelu Tătaru din comisia specială anti-Covid din Ministerului Sănătății

Adrian Streinu-Cercel a fost demis de Nelu Tătaru din comisia specială anti-Covid din Ministerului Sănătății

Autor: admin
0 comentarii

Adrian Streinu-Cercel a fost demis de Nelu Tătaru din comisia specială anti-Covid din Ministerului Sănătății

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19, potrivit Agerpres care citează Ministerul Sănătăţii. Decizia a fost luată de Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

„Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie”, a spus Nelu Tătaru, conform Digi 24.

Funcția acestuia a fost preluată de Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Această decizie vine la scurt timp după ce Adrian Streinu-Cercel și-a expus un plan, numit „Vacanța Mare” în care măsurile principale constau în separarea bătrânilor de către familiile lor pentru o perioadă de trei luni, dar și izolare totată pentru persoanele din grupa de vârstă 40-65. Planul acestuia a fost respins, dar și criticat de către președintele Klaus Iohannis.

„A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum… A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci, stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane”, declara Klaus Iohannis.

Și premierul Ludovic Orban a declarat că acest plan venit din partea lui Adrian Streinu-Cercel reprezintă un act iresponsabil. „Transmiterea publică a unei astfel de propuneri nu face bine societăţii, nu face bine nimănui şi consider că este un act iresponsabil, cu atât mai mult un act iresponsabil care vine din partea unui profesor care este considerat un specialist în epidemiologie. Pare că nu înţelege deloc societatea”, a declarat Ludovic Orban, conform România Liberă.

În luna martie, Adrian Streinu-Cercel declara la Antena 3 faptul că România are o capacitate de testare pentru COVID-19 de maximum 2.000 de teste pe zi, deși o sursă din Ministerul Sănătății a declarat pentru Libertatea că nu se pot face mai mult de 700 de teste pe zi.

Citește și:
Klaus Iohannis: După 15 mai vom renunța la restricțiile de deplasare, dar masca de protecție devine obligatorie în public

Foto: Hepta

Cele mai citite articole

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/adrian-streinu-cercel-a-fost-demis-de-nelu-tataru-din-comisia-speciala-anti-covid-din-ministerului-sanatatii-720847/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si