Prima pagină » Află cât câștigă un șofer în România

Află cât câștigă un șofer în România

Autor: admin
0 comentarii

Află cât câștigă un șofer în România

Află cât câștigă un șofer în România

În acest moment există peste 1.300 de posturi disponibile în țară pentru șoferi pe www.eJobs.ro, cea mai mare platformă online de locuri de muncă. Dacă te tentează și pe tine să aplici, iată cât poți câștiga în medie ca șofer în România:

Ce salariu are un șofer auto?

În București, dacă ai peste 3 ani experiență în domeniu, poți câștiga 2.462 lei în medie, conform www.paylab.ro, primul comparator de salarii din România. Nu ai nevoie de studii universitare, iar în unele cazuri nici de diploma de bacalaureat, însă unii angajatori o cer. Diferențele salariale în funcție de nivelul de studiu sunt însă foarte mici. Salariul mediu rămâne similar cu Bucureștiul și în Moldova. În județul Iași, spre exemplu, un șofer auto câștigă în medie 2.445 lei. În județul Constanța, în schimb, unde te-ai aștepta ca salariile să crească prin prisma numărului de turiști, salariul mediu scade cu 100 de lei și ajunge la 2.360 lei.

Cele mai citite articole

Regiunea Olteniei nu se depărtează nici ea cu mult față de Capitală. Șoferii auto din județele Olt, Dolj și Gorj câștigând în medie 2.448 lei. Spre centru, în schimb, se vede o schimbare în județele Brașov, Sibiu, Mureș și Alba, unde salariul mediu ajunge la 2.609 lei, iar creșterea continuă spre vest, ajungând chiar la 2.895 lei în județele Cluj, Satu Mare, Maramureș și Bihor.

Dacă te tentează, în schimb, să pleci din țară, află că în Bosnia și Herțegovina ai putea câștiga mai mult: în medie 3.005 lei net. Similar, un șofer auto în Croația primește în jur de 2.750 lei net. Cât despre celelalte țări din regiune, majoritatea operează cu salarii brute, impozitele și taxele variind de la țară la țară, iar cel mai mare salariu mediu este oferit în acest moment în Slovenia: 4.821 lei brut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/afla-cat-castiga-un-sofer-romania-617740/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si