Prima pagină » Cum știi dacă ar trebui să te desparți de iubitul tău sau nu

Cum știi dacă ar trebui să te desparți de iubitul tău sau nu

Autor: admin
0 comentarii

Cum știi dacă ar trebui să te desparți de iubitul tău sau nu

De fapt, este chiar normal să fii ușor indecisă atunci când vine vorba să te desparți de cineva, mai ales când nu știi dacă relația în sine este problema sau tu.

Iată diferențele și când ar trebui să-ți dai seama că e timpul să te desparți de el:

1. Te simți plictisită în relație

Desparte-te dacă nu te simți satisfăcută de lucrurile pe care le faceți împreună.

Dacă tu și partenerul tău faceți o mulțime de lucruri împreună, însă nu te mai simți atrasă de el, ar putea fi un semn că e cazul să te desparți de el, mai ales dacă îți imaginezi cum ar fi viața fără el. Un nou început alături de un alt partener te-ar putea ajuta să ai parte de viața pe care ți-o dorești.

Însă, dacă în loc să stați și să vă uitați toată ziua la seriale pe Netflix (cum probabil asta făceați înainte) ieșiți destul de des la cină sau la întâlniri incitante, atunci poate ar trebui să rămâi în relație.

2. Te simți irascibilă în compania partenerului

Desparte-te de el dacă mereu te supără.

Dacă simpla prezență a partenerului te enervează, chiar și în zilele bune sau dacă începe să-ți spună aceeași poveste plictisitoare sau glumă proastă, atunci ar fi cazul să îți pui un semn de întrebare.

Există însă și cazuri în care îți descarci furia pe partener din cauză unui șef care probabil te-a făcut să te simți prost sau te simți stresată. În acele momente, în loc să te concentrezi asupra situației și să găsești o soluție, furia ta va fi îndreptată către partener.

3. Nu mai vrei să faceți sex

Desparte-te de el dacă sunt tot mai rare ocaziile în care faceți sex.

Dacă ideea de a face sex cu partenerul tău ți se pare respingătoare, atunci este un semn destul de rău. Fii sigură că lucrurile nu stau întocmai în regulă dacă nu-ți fac plăcere nici măcar amintirile.

Dacă totuși te întorci la partenerul tău, fie și pentru confort și siguranță și te simți foarte bine în compania lui, atunci problema poate fi temporară. Sunt mai mulți factori care pot contribui la această problemă, printre ele se numără oboseala sau stresul. Toate acestea îți consumă din energie.

4. Preferi să ieși cu prietenii în loc să ieși cu el

Cele mai citite articole

Desparte-te de el dacă îți faci alte planuri.

Dacă în mod clar eviți să-ți petreci timpul cu el și vrei doar să ieși cu prietenele tale, poate fi un semn că nu ai nicio intenție să repari relația. Dacă timpul pe care îl petreci cu prietenele se rezumă la viața pe care o aveai înainte de relație și anume să stai până la 4 dimineața afară sau să flitrezi cu necunoscuți, atunci în mod clar nu-ti mai dorești relația respectivă.

Dar dacă doar îți este dor să stai cu prietenele tale, atunci nu ar trebui să te îngrijorezi. Atunci când începi să ieși cu cineva, este normal să pui relația mai presus de anumite prietenii, însă doar pentru o vreme. Cu cât te simți mai bine cu tine, cu atât vei deveni mai sociabilă din nou, mai ales dacă ți-ai abandonat prietenii.

5. Vă certați tot mai des în ultimul timp

Desparte-te de el dacă certurile voastre sunt de-a dreptul toxice și jignitoare.

Dacă în ultimul timp ești tot mai precaută să eviți o ceartă, dacă vă criticați tot mai dur, nu vă mai respectați, atunci ar trebui să te întrebi dacă relația este potrivită pentru tine.

Dacă vă respectați, chiar și când aveți păreri diferite, atunci e posibil doar să aveți o problemă la nivelul comunicării nevoilor și dorințelor pe care le aveți, dar în final tot vă iubiți, respectați și sunteți acolo unul pentru celălalt. Această situație este des întâlnită la cuplurile care au certuri pe care nu le-au rezolvat complet.

6. Tot speri că partenerul se va schimba

Desparte-te de el dacă vrei să se schimbe complet.

Să schimbi pe cineva este un proces destul de greu și complex, care necesită efort, multă muncă și mai ales voință. Trebuie să îți pui mereu întrebarea dacă ești dispusă să mai stai alături de el, în condițiile în care el nu se schimbă. Dacă tot nu se schimbă, ar fi cazul să treci peste.

Dacă partenerul tău este capabil să facă o schimbarea în viața lui, ar trebui totuși să te mai gândești. Schimbarea nu vine peste noapte. Însă, nu uita, chiar dacă partenerul tău este determinat să facă un pas către schimbare, tot ai dreptul să vrei ceva mai mult în viața ta. Nu ar trebui să te simți vinovată că vrei mai mult.

Citește și:
Cum poti folosi in avantajul tau o despartire dureroasa

Text: Iulia Brăslașu
Foto: Instagram (@mikutas)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-stii-daca-ar-trebui-sa-te-desparti-de-iubitul-tau-sau-nu-617650/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si