Prima pagină » Avantajele scutului de motor pentru masina ta

Avantajele scutului de motor pentru masina ta

Autor: admin
0 comentarii

Din ce in ce mai multi conducatori auto care cauta piese de caroserie Audi A6 scapa din vedere una din cele mai importante dintre acestea: scutul de motor. Motorul este inima autoturismului, cea mai importanta piesa auto dintre toate, iar protejarea ei inseamna foarte mult pentru conducatori. Magazinul online Secco Center ofera clientilor o oferta foarte variata de scuturi de motor.

De ce este important scutul de motor pentru durata de viata a masinii?

Fie ca pleaca in vacanta sau pur si simplu fac naveta cu masina, conducatorii auto trebuie sa se gandeasca la ce riscuri isi expun masina. Mai ales daca masina este un model de buna calitate, un model foarte ravnit de catre ceilalti conducatori auto, precum Audi A6, aceasta trebuie mentinuta in cele mai bune conditii, o perioada lunga de timp.

Motorul este piesa cu rolul de a lega cele mai sensibile piese ale masinii, de la injectoare, filtre de particule, baie de ulei si turbina, este nucleul din care pleaca arterele principale in structura vehiculului si necesita o protectie speciala.

Echiparea motorului cu un scut metalic sau de otel este una din cele mai bune alegeri. Avand in vedere ca unele masini chiar vin direct din fabrica cu un astfel de scut, dar se deterioreaza repede la prima groapa sau lovitura mai puternica, scutul de motor se alege in functie de masina pe care o detin conducatorii auto.

Cele mai citite articole

Eficienta scutului de motor face referire la pastrarea motorului intact in conditii de drum dificile, mai ales cand masina se deplaseaza pe drumuri cu gropi, cu denivelari sau cu pietre, in cazul in care pe carosabil sunt crengi, este noroi sau apa, chiar si obiecte din plastic ce pot afecta regiunile in care se afla baia de ulei sau casetele de directie.

Pe langa obiectele ce pot iesi conducatorilor auto in drum, este foarte posibil ca pe carosabil sa existe si foarte multe gropi. Ceea ce inseamna ca scutul de motor va asigura rezistenta si o viata indelungata a motorului si a baii de ulei.

In alta ordine de idei, ploile abundente, praful si materialul antiderapant pot sa scurteze durata de viata a masinii, pot determina instalarea ruginii pe motor sau pe alte componente importante. Gratie scutului de motor, aceste deteriorari nu mai sunt posibile.

Tipuri de scut de motor

Pe piata si in magazinul online specializat Secco Center sunt disponibile scuturi de motor din plastic sau din metal. Scutul din plastic este mai ieftin, dar nu poate fi reparat, in timp ce scutul de motor din metal este mai scump, dar rezista mai bine la lovituri si poate fi reparat prin sudura.

Ambele variante de scut de motor sunt foarte bune pentru protectia masinii, iar montarea lor nu afecteaza performantele motorului. In plus, verificarea periodica a scutului masinii si inlocuirea la timp in cazul deteriorarii acestuia poate determina protectia indelungata. Fara prezenta acestui scut, toate particulele de nisip, pietricele, amestecate cu apa si cu praf pot deteriora motorul si componentele sale.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si