Prima pagină » Butelii GPL pentru nevoile casnice

Butelii GPL pentru nevoile casnice

Autor: admin
0 comentarii

Incalzirea menajera se numara printre cele mai influente elemente de cheltuieli pe factura. Din acest motiv, optimizarea consumului prin adaptarea acestuia la nevoile locuintei tale este un detaliu foarte important. In acest caz, alegerea unei butelii GPL este obligatorie. Daca locuinta ta nu se incadreaza in zone centralizate, poti solicita imediat butelii GPL de la alteogas.ro. 

De altfel, pentru toate locuintele neconectate la reteaua nationala de distributie, butelia GPL reprezinta principala alternativa la gazele naturale, deoarece este convenabila si competitiva. In zonele rurale si in centrele urbane mici la care nu ajung  conductele de gaze naturale, buteliile GPL sunt cel mai comun combustibil pentru gatit si incalzire.

Cand sa utilizezi butelii GPL?

GPL este utilizat in contexte si moduri foarte diferite, de la butelii mici pana la rezervoare de  capacitate mare (peste 100 de litri). Evident, pentru utilizatorii care au un consum semnificativ, buteliile GPL cu volum mare ofera o solutie mult mai potrivita decat buteliile de capacitate mica. Buteliile GPL de 60 l, 83 l, 150 l sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite pentru centrale termice. De exemplu, atunci cand butelia GPL este utilizata pentru incalzirea casei, evident, o butelie cu un volum mare este esentiala. Daca nu esti conectat la reteaua de distributie a gazului, nu iti face griji, poti folosi oricand o butelie de GPL pentru a-ti alimenta centrala termica si aragazul. 

Unde gasesti buteliile GPL? 

Cele mai citite articole

Alteo Gas este un magazin specializat pentru vanzarea de butelii GPL pentru centrala termica. Uneori este util sa cumperi 2,3,4 si chiar 6 butelii GPL in functie de numarul de posturi ale centralei. Odata transportate acasa, aseaza-le intr-un loc sigur. In ceea ce priveste montarea buteliilor GPL pentru locuinta ta, exista mai multe posibilitati de a instala butelia, in functie de nevoile tale si de consumul centralei. 

Pentru locuintele izolate sau la munte, buteliile GPL sunt cele mai utile. Sunt folosite pentru toate utilizarile energetice ale casei (incalzire, apa calda menajera si gatit alimente). Pentru un utilizator casnic care foloseste GPL pentru aragaz, sau doar pentru incalzirea locuintei, butelia potrivita este in general diferita, deoarece pentru aragaz poate fi utila doar o butelie de 12-25 l, dar pentru centrala termica ai nevoie de butelii GPL speciale de 60, 83 sau 150 litri.

Buteliile mai mici sunt potrivite atunci cand clientul final are un consum redus de GPL, adica intr-unul din urmatoarele cazuri: butelii GPL numai pentru gatit, butelii GPL in combinatie cu alte surse de energie  precum panouri solare termice sau sisteme de biomasa, soba pe peleti sau soba cu semineu; utilizarea sporadica a locuintei,  de exemplu pentru o a doua casa de vacanta, folosita doar vara. Cu alte cuvinte, atunci cand consumul de gaz este deosebit de scazut, este posibil sa cumperi butelii GPL de capacitate mica.  

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si