Prima pagină » Care sunt cei mai curioși angajați cu privire la salariu

Care sunt cei mai curioși angajați cu privire la salariu

Autor: admin
0 comentarii

Care sunt cei mai curioși angajați cu privire la salariu

„Piața angajărilor este foarte dinamică în acest moment, iar cererea este mai mare decât oferta, motiv pentru care și plafoanele salariale se schimbă destul de des, în special pentru pozițiile în care lupta pentru candidați este acerbă. De aceea, aceste două categorii vor permanent să fie la curent cu evoluțiile salariale și să știe cum să se poziționeze în negocieri”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Următorii cei mai curioși angajați cu privire la dinamica salariilor și compararea propiilor salarii cu media pieței sunt cei din contabilitate, sectorul financiar și audit, comerț, construcții, transport și logistică. Pe ultimele locuri în top sunt angajații din administrația publică, cei din industria auto și cei din banking.

Aceeași cercetare arată că și în opinia managerilor de HR salariul este factorul care contribuie cel mai mult la creșterea nivelului de satisfacție a angajaților. Tot angajatorii mai spun că importante pentru angajați sunt echipa, cultura organizațională, bonusurile financiare, oportunitățile de dezvoltare profesională, zilele suplimentare de concediu sau abonamentele medicale și la sală.

„Companiile sunt, în ultimii ani, din ce în ce mai atente la ce își doresc angajații și încearcă să se mențină competitive și să-și construiască un brand de angajator solid. Asta înseamnă o preocupare constantă și investiții în această direcție, nu doar financiare, ci și de timp”, mai spune Bogdan Badea.

Cele mai citite articole

IT-iștii nu sunt doar angajații care verifică cel mai frecvent media salarială din piață, ci sunt și cel mai bine plătiți specialiști din economie. Alături de ei, avocații, bancherii și specialiștii în resurse umane încasează cele mai mari salarii din România, potrivit raportului anual HR Review & Trends, lansat de eJobs.

În IT, salariul mediu net, la nivel național, este de 5.731 de lei, pe lună. Pe locul al doilea se situează angajații din domeniul Juridic, cu venituri lunare de 4.571, fiind urmați de cei din Banking (4.226 de lei) și cei din Resurse Umane (4.048 de lei).

Acestea sunt, de altfel, și singurele domenii în care salariul mediu net depășește pragul de 4.000 de lei. Sub acest nivel, dar nu la distanță foarte mare, se află Finanțele și Contabilitatea (3.930 de lei), Controlul Calității (3.646 de lei), Asigurările (3.565 de lei), Construcțiile și Imobiliarele (3.234 de lei), Administrația publică (3.197 de lei) și Inginerie mecanică (3.077 de lei).

La pol opus față de topul anterior, cele mai mici salarii medii nete s-au înregistrat în industria Textilă (1.987 de lei), în industria Prelucrării Lemnului (2.239 lei), în Servicii (2.281 lei) și în Pază și Protecție (2.335 lei).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/care-sunt-cei-mai-curiosi-angajati-cu-privire-la-salariu-663396/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si