Prima pagină » Cât de multe compromisuri poți face într-o relație (fără să te compromiți pe tine însăți)

Cât de multe compromisuri poți face într-o relație (fără să te compromiți pe tine însăți)

Autor: admin
0 comentarii

Cât de multe compromisuri poți face într-o relație (fără să te compromiți pe tine însăți)

Deși multe persoane sunt norocoase să înțeleagă cum funcționează limitele emoționale, există o mulțime de alți oameni care nu se descurcă la fel de ușor. Limitele emoționale ne permit să ne definim personalitățile individuale, dar și să ne percepem sentimentele diferit de cele ale altor persoane.

Limitele sănătoase sunt asumarea responsabilității pentru propriile acțiuni și sentimente, și nu pentru acțiunile sau sentimentele altor persoane. Reprezintă conștientizarea că nu suntem responsabili pentru ceea ce simt sau gândesc ceilalți. Limitele emoționale sunt construite din sănătate emoțională, încredere și iubire de sine (principalele calități pe care trebuie să le aibă fiecare dintre noi atunci când începem o relație).

Limitele emoționale sunt la fel de importante ca cele fizice. Ceea ce înseamnă că nu suntem obligate să comunicăm gândurile sau sentimentele pe care le avem, așa cum nu suntem obligate să avem contact sexual, fie și cu partenerul nostru.

Unde ar trebui să ne trasăm limitele? Ei bine, la această întrebare nu pot răspunde cu exactitate nici măcar experții. Fiecare relație este diferită, așa că trebuie să analizezi puțin obiectiv situațiile în care știi că ai făcut un compromis care nu era tocmai necesar.

Cele mai citite articole

Frustrările rezultate în urma compromisurilor făcute de-a lungul timpului intervin atunci când știi că ți-ai sacrificat fericirea pentru o persoană care nu pare să aprecieze atât de mult eforturile depuse. Iar prin eforturi ne putem referi la renunțarea unei seri de ieșit cu prietenele pentru a-i ține companie la petrecerea de la birou sau poate ajunge în situații mai dificile, cum ar fi schimbarea locului de muncă sau chiar a orașului, pentru a rămâne împreună.

Chiar și acele compromisuri care necesită un efort considerabil din partea ta, pot fi perfect în regulă atât timp cât tu te simți împăcată și fericită cu decizia pe care ai luat-o. Cum spuneam și mai sus, pentru ca o relație să funcționeze, trebuie să existe și individualitate, iar încrederea și dragostea de sine au un rol foarte important în a-ți asigura fericirea.

Citește și:
5 întrebări esențiale care te vor ajuta să-ți construiești o relație mai solidă cu partenerul tău

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cat-de-multe-compromisuri-poti-face-intr-o-relatie-fara-sa-te-compromiti-pe-tine-insati-651735/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si