Prima pagină » Ce facilități oferă o „casă inteligentă” și cât costă o astfel de proprietate în România

Ce facilități oferă o „casă inteligentă” și cât costă o astfel de proprietate în România

Autor: admin
0 comentarii

Ce facilități oferă o „casă inteligentă” și cât costă o astfel de proprietate în România

Ce facilități oferă o „casă inteligentă” și cât costă o astfel de proprietate în România

Piața este atât de dinamică pe acest segment încât dezvoltatorii de tehnologie „smart”, în principal companii-gigant, estimează că aceasta va ajunge să depășească 40 de miliarde de dolari până în 2020 și au planuri tot mai ambițioase pentru integrarea acestor sisteme în locuințe încă de la stadiul de proiect.

În prezent, o casă inteligentă îți permite, printre altele, să setezi temperatura pe care ți-o dorești într-o anumită cameră direct de pe smartphone sau de pe tabletă, să pornești aerul condiționat acasă înainte să pleci de la birou sau, de ce nu, să pornești muzica preferată la o anumită oră dimineața pentru a te trezi cu o stare de bine de fiecare dată. Pe lângă controlul temperaturii sau al intensității luminoase, există și sisteme pentru siguranța proprietarilor, fie că este vorba despre posibile tentative de intrare prin efracție, fie de senzori de fum pentru prevenirea incendiilor, toate integrate în tehnologia „smart”.

Astfel de case inteligente există și în țara noastră, unele dintre ele dispunând chiar de cele mai noi tehnologii în domeniu. Un exemplu în acest sens este o proprietate aflată în cartierul Borhanci din Cluj-Napoca.

Cele mai citite articole

În cazul acesteia, tehnologia smart permite controlarea tuturor sistemelor din interiorul, dar și din exteriorul casei de pe telefon sau de pe tabletă.

Locuința are o suprafață utilă de aproape 540 de mp, dispune de parter și etaj și a fost scoasă la vânzare recent pentru suma de 2,19 milioane de euro, aflându-se în portofoliul RE/MAX Grup de Lux, parte a rețelei de agenții RE/MAX România.

Aceasta dispune de trei sisteme distincte menite să asigure confortul proprietarilor, de un sistem de ventilație pentru cinci schimburi de aer pe oră, un sistem de aer condiționat integrat care deservește întreaga locuință și de un sistem audio, atât în interior, cât și în exterior, cu dolby surround.

Găsești AICI mai multe detalii despre această proprietate de lux.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/ce-facilitati-ofera-o-casa-inteligenta-si-cat-costa-o-astfel-de-proprietate-romania-599340/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si