Prima pagină » Ce implica un tratament ortodontic si cand este necesar?

Ce implica un tratament ortodontic si cand este necesar?

Autor: admin
0 comentarii

Unii oameni au dinti drepti, care se aliniaza perfect, dar multi pacienti au dinti strambi care nu se potrivesc corect. Dintii strambi pot afecta muscatura. Vestea buna este ca dintii se pot indrepta cu usurinta si se poate corecta muscatura cu ajutorul unui tratament ortodontic potrivit. De cele mai multe ori, se va recomanda un aparat ortodontic care sa ajute pacientul sa isi indrepte dintii.

Deci, ce este ortodontia?

Ortodontia este o ramura a stomatologiei care se adreseaza diagnosticului, prevenirii, interceptarii, indrumarii si corectarii muscaturilor gresite sau a neregulilor dentare, inclusiv utilizarea aparatelor dentare.

Un specialist cunoscut sub numele de ortodont este persoana potrivita care sa ofere ajutor persoanelor care au probleme cu pozitionarea dintilor. Acesti specialisti lucreaza cu cele mai noi tehnici pentru a oferi ajutor chiar si in cele mai complexe situatii.

Beneficiile indreptarii dintilor

Multi oameni cred ca indreptarea dintilor are doar beneficii estetice, dar asta nu este adevarat. Dintii strambi pot fi mai greu de curatat, ceea ce poate duce la carii sau boli parodontale. Dintii care nu se potrivesc corect pe arcade pot ingreuna mestecarea, ducand la dureri de cap, dureri de umar sau de spate si chiar tulburari ale articulatiei temporomandibulare (ATM).

Cum functioneaza tratamentele ortodontice?

Cele mai citite articole

Tratamentele ortodontice implica diferite tipuri de aparate folosite pentru reantrenarea muschilor, pentru a misca incet dintii si pentru a corecta cresterea maxilarului prin exercitarea unei presiuni usoare asupra dintilor si maxilarului.

Tratamentele ortodontice pot implica aparate fixe sau detasabile. In functie de gravitatea situatiei medicul ortodont va alege abordarea cea mai potrivita pentru pacient. De obicei, ortodontul va oferi mai multe solutii si ulterior va alege, alaturi de pacient, varianta optima atat ca eficienta, cat si in ceea ce priveste costurile.

Ulterior, aparatul dentar va fi verificat si schimbat ori de cate ori este nevoie astfel incat pacientul sa poata beneficia de cele mai bune tratamente si sa vada rezultatele cat mai curand posibil. 

Pretul poate varia in functie de modul in care decurge tratamentul, dar si de tipul de aparat dentar utilizat, de durata tratamentului si de alte interventii care pot avea loc, asa cum sunt de exemplu extractiile dentare care au rolul sa faca loc dintilor sa se aseze pe arcade.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si