Prima pagină » Ce ingrediente toxice ar trebui să eviți atunci când îți cumperi produse cosmetice

Ce ingrediente toxice ar trebui să eviți atunci când îți cumperi produse cosmetice

Autor: admin
0 comentarii
Ce ingrediente toxice ar trebui să eviți atunci când îți cumperi produse cosmetice

Dacă te uiți în jurul tău, vei observa că toată lumea a început să aibă mai multă grijă de propriul organism. Asta înseamnă că suntem mai atenți la ceea ce mâncăm, bem mai multe sucuri naturale și facem sport. Există un lucru la care nu suntem foarte atenți însă, ingredientele din produsele cosmetice.

Pielea este cel mai mare organ al pielii, cel care ne protejează de toți factorii externi, însă adesea nu acordăm o atenție atât de mare îngrijirii ei. Amintește-ți că nu trebuie să aplici doar cremă hidratantă, ci și o loțiune cu factor de protecție. În plus, înainte de a cumpăra orice produs cosmetic, trebuie să citești lista ingredientelor.

De exemplu, probabil ai început deja să fii atentă la ce conține deodorantul tău. Unele ingrediente pot fi dăunătoare corpului tău, dar și mediului înconjurător. Totodată, aplicăm în fiecare zi numeroase creme, serumuri, parfumuri și produse de make-up și abia putem citi toate acele cuvinte de pe mica listă cu ingrediente, însă dacă vrei să ai grijă de corpul tău, ți-am pregătit o listă cu acele substanțe la care este indicat să renunți.

Acestea sunt doar 5 dintre cele mai toxice ingrediente pe care trebuie să le eviți.

Parabeni

Parabenii sunt un conservant folosit mai ales în cremele hidratante, produsele pentru hairstyling și cosmetice pentru a preveni apariția bacteriilor și a mucegaiului. Aceștia sunt considerați periculoși deoarece a fost dovedit că pot influența procesele hormonale din organism, un efect ce crește și riscul de apariția a cancerului mamar. Uniunea Europeană a interzis parabenii în 2012.

Ftalați

Ftalații sunt ingrediente care se regăsesc și în compoziția plasticului și sunt folosiți de obicei pentru loțiuni, lac de unghii, parfum și fixativ. Se pare că acest ingredient poate modifica structura ADN a spermei și a altor celule. De cele mai multe ori aceste ingrediente nici nu sunt trecute sub acest nume, ci apar ca parfum sau chiar deloc, iar acesta este un lucru care ar trebui să te îngrijoreze!

Coloranți sintetici

Culorile produselor cosmetice ar trebui să te facă să te întrebi dacă sunt foarte potrivite pentru tine. Dacă te atrag culorile cremelor sau șampoanelor, trebuie să știi că totul se datorează unor coloranți sintetici, care provin din petrol sau alți compuși chimici a căror reacție dau aceste culori. Cele mai multe astfel de substanțe sunt considerate cancerigene.

Cele mai citite articole

Tocmai de aceea, Uniunea Europeana a interzis coloranții artificiali în alimente și produse de îngrijire.

Chimicalele pentru protecția solară

Oxybenzona este ingredientul chimic care absoarbe razele UV, însă se pare că poate imita estrogenul și poate provoca alergii ale pielii. Alte ingrediente care au același rol sunt benzofenona, PABA, avobenzona, homosalat și etoxincinat, iar acestea pot provoca distrugeri ale celulelor și chiar cancer. Aceste ingrediente chimice sunt periculoase și pentru mediul înconjurător.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la crema cu factor de protecție, ci să alegi produse care au în compoziție zinc și dioxid de titanium, care blochează razele UV și nu sunt absorbite de piele.

Formaldehida

Formaldehida este o substanță chimică ce poate fi întâlnită în mascara, lac de unghii, geluri de curățare și lista poate continua. Deși împiedică dezvoltarea bacteriilor, formaldehida este o subtanță cancerigenă și poate provoca și numeroase reacții alergice, afectând și sistemul imunitar.

Citește și:
Produse cosmetice romanesti pe care trebuie sa le incerci

Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/ce-ingrediente-toxice-ar-trebui-sa-eviti-atunci-cand-iti-cumperi-produse-cosmetice-602957/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si