Loialitatea înseamnă să-ți dorești să petreci cât mai mult timp cu partenerul tău, alături de care să construiești o relație, mai mult decât să ieși cu prietenii într-o seară în care să bei și să flirtezi cu alții. În plus, loialitatea înseamnă să-ți asumi public relația cu partenerul tău, și să nu încerci să o camuflezi față de apropiați într-o relație de amiciție.
Într-o relație, loialitatea înseamnă să poți comunica deschis și onest cu partenerul tău, să-i poți povesti tot ce ți s-a întâmplat peste zi, inclusiv că un coleg de la birou a flirtat cu tine, iar tu l-ai refuzat, spunându-i că nu ești interesată, pentru simplul motiv că „ai o relație”.
Loialitatea înseamnă inclusiv să-ți cunoști atât limitele proprii, cât și pe cele ale partenerului, și să nu le încalci niciodată. De exemplu, nimeni nu te poate opri să ieși în oraș și să petreci timp cu persoane de sex opus, dar dacă ajungi să-ți ascunzi telefonul de partenerul tău, pentru că nu vrei să vadă ce mesaje primești, atunci cu siguranță la mijloc e o problemă de încredere. Cum crezi că s-ar simți partenerul tău dacă ar afla asta?! Pune-te un pic în locul lui (iar pentru un exercițiu mai extins de imaginație, îți recomand filmul „Perfetti sconosciuti” al regizorului italian Paolo Genovesi). Nu cred că îți dorești să-l rănești în felul ăsta.
De aceea, amintește-ți că loialitatea înseamnă, de fapt, să nu-ți rănești partenerul, în nici o circumstanță. Înseamnă să nu acorzi spațiu mental altcuiva, pentru că tu ai deja pe cineva în viața. Mai mult decât atât, înseamnă să te simți pe deplin fericită și satisfăcută la gândul că îți vei petrece tot restul vieții alături de partenerul tău. Înseamnă să nu fii tentată de flirtul cu acel tip care nu te-a slăbit din priviri la o petrecere, doar pentru că celelalte prietene ale tale o fac și se amuză (și să te amăgești cu gândul că asta nu înseamnă înșelat).
În zilele noastre, loialitatea într-o relație e o pasăre rară, iar oamenii nu mai pun mare preț pe ea. Prin urmare, chiar dacă ai fost dezamăgită de experiențele anterioare, continuă să rămâi autentică și loială. Nici o persoană nu merită să fie manipualtă și înșelată, plătind astfel pentru experiențele tale dureroase sau dezamagitoare. Dacă nu mai ai sentimente pentru partenerul tău, spune-i! Nu te juca cu emoțiile și sentimentele lui! Și, mai ales, nu-i trăda încrederea!
Și ține minte că nu e nimic mai important într-o relație decât să ai alături pe cineva care să-ți fie loial și pe care să te poți baza. Iar loialitatea merge mai departe de fidelitate și longevitatea relației. Uneori, în ciuda greșelilor și a momentelor de tensiune, un partener loial îți poate rămâne prieten, chiar și atunci când romantismul și pasiunea dispar. Loialitatea vine la pachet cu o doză de sacrificiu, care uneori trece neremarcat de partener (dar nici nu e corect să-i pretinzi o recunoaștere constantă a acestuia). Loialitatea adevărată reprezintă un acord tacit între parteneri, care implică respect reciproc și înțelegere.
Într-o relație romantică, loialitatea se manifestă prin:
1. Onestitate: un partener loial va fi onest cu tine, chiar și atunci când există riscul ca adevărul să te rănească sau să vă rănească pe amândoi. Atunci când partenerul tău știe că ceea ce îi iese pe gură este suficient de puternic încât să mute munții din loc, sentimentul de siguranță și loialitate are un fundament solid.
2. Dăruire: se traduce prin împlinirea nevoilor celuilalt, nevoi de care acesta poate nici nu este conștient sau pe care nu le-a verbalizat vreodată.
3. Devotament: există momente în care avem nevoie de sprijinul necondiționat al partenerului nostru, atunci când suntem vulnerabili sau neîncrezători în forțele proprii. Iar acest sprijin trebuie acordat fără ezitare și fără a aștepta nimic la schimb.
Citește și:
Întrebările care te pot ajuta să îți dai seama cât de loial este partenerul tău
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/ce-inseamna-loialitatea-intr-o-relatie-677282/