Prima pagină » Celălalt corp / The Other Body. Tina Lechner – Expoziţie în premieră în Europa, la Galeria Mobius

Celălalt corp / The Other Body. Tina Lechner – Expoziţie în premieră în Europa, la Galeria Mobius

Autor: admin
0 comentarii

Celălalt corp / The Other Body. Tina Lechner – Expoziţie în premieră în Europa, la Galeria Mobius

Evenimentul este organizat de galeria Mobius şi de Forumul Cultural Austriac, în parteneriat cu Expo Arte, și este curatoriat de Călin Stegerean. Tina Lechner se va afla pentru prima dată la Bucureşti şi va fi prezentă la vernisajul care va avea loc vineri, 4 octombrie.

TINA LECHNER, CECILIA (2018)

Pentru Tina Lechner fotografia nu este doar un mijloc de a consemna o realitate preexistentă, ci este chiar un instrument pentru crearea unor imagini și idei noi. Cu rădăcini în curentele avangardei istorice, fotografiile artistei sunt doar partea văzută a unui proces de reflecție care privește metamorfozele corpul uman în relație cu suprastructura reprezentată de vestimentație, codurile comunicaționale, dar și de mijloacele de divertisment. Ca orice artist important Tina Lechner sesizează problemele acute ale contemporaneității, unele dintre fotografiile sale chestionând limitele biologice ale umanului, dar și consecințele care decurg din experiențele faustice, aflate la frontierele științei, cum este, spre exemplu, ingineria genetică.

TINA LECHNER, LUCY (2016)

Imaginile sunt realizate prin asocierea corpului uman cu costume-obiecte create și confecționate chiar de Tina Lechner, al căror rol este esențial în articularea discursului său artistic. Ele sugerează extensiile reale și imaginare ale corpului uman, fie că e vorba de vestimentația purtătoare de mesaje care definesc identitatea sau rangul social, fie că sunt metafore ale devenirii trupului uman în relație cu tot ceea ce individul imaginează ca potențial al corpului său. Înțelegem, astfel, că referințele noastre cotidiene privesc mai degrabă un alt corp decât cel natural, cel creat de minte și imaginație, de multe ori mai important în relațiile sociale decât cel biologic.

TINA LECHNER, THERESA #3 (2015)

Realizate în tehnica clasică fotografică alb-negru, bazată pe emulsia cu săruri de argint, fără intervenții digitale și folosind doar condiții de lumină naturală, fotografiile din expoziție vor fi acompaniate și de unele din aceste costume-obiecte, care vor fi putea fi văzute de public în premieră europeană.

TINA LECHNER, VELVET TEDDY (2016)

Tina Lechner a absolvit Academia de arte frumoase din Viena în anul 2013 și a realizat expoziții personale în Austria, Germania, Italia, Japonia. În anul 2016 lucrările sale au fost incluse în expoziția „Influențe ale modernismului în arta contemporană din Austria. Bernhard Buhmann, Claudia Larcher, Tina Lechner”, organizată la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. De curând a participat la Bienala Internațională de Artă de la Beijing. Trăiește și lucrează la Viena.

TINA LECHNER, AS ME ANYTHING (2016)

Curatorul expoziției este Călin Stegerean, critic de artă și manager cultural, director al Muzeului de Artă Cluj-Napoca (2009-2014) și al Muzeului Național de Artă al României (2016-2017).

Cele mai citite articole

Tina Lechner: Celălalt corp / The Other Body

04.10-04.11.2019

Galeria Mobius (Mendeleev D.I., nr. 2)

Vernisaj – 04.10.2019, ora 19.00

Program de vizitare – marți-sâmbătă, 12.00-20.00

Foto: Galerie Winter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/celalalt-corp-the-other-body-tina-lechner-expozitie-in-premiera-in-europa-la-galeria-mobius-676743/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!