Prima pagină » Cele mai bune arme de apărare neletală

Cele mai bune arme de apărare neletală

Autor: admin
0 comentarii

Nu cu toți suntem pregătiți sau dispuși să rănim sau chiar să ucidem o altă persoană nici măcar în legitimă apărare.

Cu toate acestea, pentru că cineva nu poate sau nu vrea să dețină o armă, nu înseamnă că automat trebuie să se complacă în situația de victimă, de ciobănaș mioritic. Chiar dacă o persoană detestă armele de orice fel, uneori chiar și acasă pot ca să apară situații grave în care nu doar integritatea bunurilor, ci și viața proprie sau a acelora din familie pot să fie în pericol. În aceste condiții, niște arme de autoapărare neletale care se pot achiziționa legal din magazinele de specialitate sunt varianta cea mai sigură din toate punctele de vedere.

Trăim niște vremuri periculoase, în care, vrem sau nu, fiecare trebuie să aibă cel puțin o armă neletală simplă. Și chiar dacă ai deja permis pentru o armă de foc, cu siguranță nu vrei ca să o folosești ca în vestul Sălbatic.

De ce? Nu doar pentru că ai suporta rigorile legii, dar și pentru că nu orice conflict solicită un răspuns letal din partea ta.

Ce cele mai multe ori o armă neletală este cel mai bun răspuns la un atac. Este un mijloc calculat de a descuraja, intimida sau chiar de a opri total o amenințare.

Pentru persoanele obișnuite, care vor o metodă de protecție mai prietenoasă există arme de autoapărare foarte eficiente.

Ce este o armă de autoprotecție neletală?

Arme neletale sunt acele obiecte destinate apărării unui persoane și care sunt mai puțin susceptibile de a ucide o țintă vie comparativ cu o armă albă sau o armă de foc.

Evident, este posibil ca în urma apărării cu o astfel de armă neletală agresorul să aibă de suferit, dar trebuie înțeles că și-a asumat din start acest risc în momentul în care a atentat la bunurile, integritatea corporală sau viața persoanei tale sau a altora.

Cu toate acestea, producătorii au avut grijă ca prin utilizarea  armelor neletale să se minimizeze cât mai mult riscul și pentru acela ce urmează a fi anihilat temporar, de regulă până la sosirea echipajului de poliție.

Totuși, accidententele nu sunt excluse, mai ales dacă agresorul suferă de anumite boli.

Concluzia ce rezultă de aici este aceea că dacă folosiți oricare dintre următoarele armele de autoaapărare neletale și cineva ajunge să moară, deși nu asta a fost intenția persoanei de ce apără, ar putea exista probleme grave de natură legală referitoare la proporționalitatea dintre atac și apărare.

Cele mai citite articole

Folosirea unei arme neletale nu îl scapă pe utilizator de cele mai multe ori de responsabilitate, dacă cineva este rănit grav sau moare din vina celui ce s-a apărat.

Cele mai cunoscute mijloace de autoapărare neletală

Spray-ul cu piper

„Neletal” nu înseamnă deloc „nedureros”, dovadă concretă în acest sens stă popularul spray cu piper. Acesta este unul dintre cele mai eficiente mijloace de a anihila pe moment un atacator care se apropie. Nu numai că durerea apăsătoare îl va paraliza, dar vor fi orbiți temporar. Avantajul este că se poate folosi și dacă te atacă un câine fără stăpân, nu doar un hoț noaptea pe stradă sau în propria casă.

Aparatul cu electroșocuri

Dacă nu vă plac riscurile sau  dacă asocierea unei arme cu spray-ul cu piper nu vă este pe plac și te pomenești foarte aproape de un agresor, un aparat cu electroșocuri este o soluție care mizează mult pe elementul surpriză.

Câinele, cel mai sigur mijloc de apărare neletală

Deși necesită indiscutabil cel mai mare angajament și responsabilitate, un câine este cel mai eficient și dovedit mod de a descuraja invadatorii acasă. Mijloc de avertizare prin lătrat și de atac prin mușcătura dureroasă, ca și de imobilizare la nevoie, mai ales dacă este dresat, câinele este paznicul ideal. Și vine și cu avantajul suplimentar al prieteniei, atât timp cât îl tratați corect!

Pistolul cu bile

Dacă totuși vreți o armă pe care să vă bazați, alegeți un pistol cu bile de la MLD GUNS.

Au aici pistoale cu bilă de cauciuc FORT de fabricație ucraineană. Aceste arme de autoapărare neletală sunt unele dintre cele mai performante produse de acest fel, ce s epot comanda în România în momentul de față.

Pentru detalii intrați pe site-ul mldguns.ro!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si