Prima pagină » Cele mai frecvente greșeli pe care le poți face când vine vorba de epilare

Cele mai frecvente greșeli pe care le poți face când vine vorba de epilare

Autor: admin
0 comentarii
Cele mai frecvente greșeli pe care le poți face când vine vorba de epilare

Dar, într-un fel, trebuie să ne confruntăm în continuare cu tăieturi, arsuri, umflături și roșeață, nu-i așa? Iată o selecție a celor mai întâlnite greșeli în materie de epilat pe care noi toate le facem, dar și trucuri pentru a face lucrurile cât mai corect cu putință și fără durere.

1. Nu te pregătești în mod corect

Hidratarea și exfolierea sunt doi pași pe care este necesar să-i faci înainte de a te epila pentru a preveni umflăturile dureroase și părul nedorit. Înainte de a folosi lama de ras, masează-te cu câteva picături de ulei pentru a ajuta aparatul să alunece pe piele și să reduci arsurile și tăieturile.

2. Te epilezi cu o lamă neascuțită

Este o greșeală destul de des întâlnită să te epilezi cu o lamă neascuțită, iar acest lucru poate să te facă să nu ai parte de acea epilare mătăsoasă și netedă pe care cu siguranță o dorești. O regulă care te poate ajuta, din partea experților, este faptul că trebuie să schimbi lama la fiecare utilizare pentru a evita iritațiile.

3. Te razi sau te epilezi dimineața

Să te epilezi dimineața poate fi una dintre cele mai bune soluții pentru a te asigura că ai pielea netedă, însă, în realitate, acest lucru face exact opusul. Experții în îngrijire chiar spun că pielea se inflamează în mod normal în timpul nopții, așa că o epilare seara poate garanta închiderea foliculilor.

4. Folosești retinolul în timp ce te epilezi cu ceară

Cele mai citite articole

Să folosești retinolul cu regularitate a devenit deja o obișnuință pentru noi, dar trebuie să ne oprim din a-l utiliza înainte de a ne epila, măcar o săptămână. Retinolul îți face pielea mult mai sensibilă, iar dacă te epilezi cu ceară în timp ce îl folosești îți poate afecta pielea. Acest lucru poate chiar să îți îndepărteze anumite straturi din piele.

5. Folosești tehnici improvizate

Chiar dacă crezi că epilatul acasă nu este atât de puternic precum cel făcut la salon, ai nevoie să aștepti patru săptămâni între epilatul cu ceară și trebuie să verifici dacă părul este cel puțin cu un sfert mai lung înainte de a face un retuș.

Citește și:
5 lucruri de evitat inainte de epilarea cu laser

Text: Iulia Alexandra
Foto: Instagram (@jaceyduprie)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cele-mai-frecvente-greseli-pe-care-le-poti-face-cand-vine-vorba-de-epilare-610448/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si