Prima pagină » Cele mai vechi secrete de frumusețe care funcționează cu adevărat

Cele mai vechi secrete de frumusețe care funcționează cu adevărat

Autor: admin
0 comentarii

Cele mai vechi secrete de frumusețe care funcționează cu adevărat

Cele mai vechi secrete de frumusețe care funcționează cu adevărat

Iată 10 cele mai vechi secrete de frumusețe care dau rezultate.

Fă baie ca Regina Cleopatra

Cleopatra era una dintre cele mai frumoase femei din lume, deci nu e de mirare că avea mare grijă de aspectul ei fizic. Istoricii dezvăluie modul în care Cleopatra își păstra pielea fină și perfectă: folosea ulei de măsline, lapte și miere atunci când se spăla.

Folosește trandafiri precum în Babilon

Membrii familei regale din Babilon foloseau petale și ulei de trandafir în absolut orice rutină de frumusețe. Fă baie cu petale de trandafir pentru a-ți întineri și tonifia pielea. De asemenea, dacă ai nevoie de un antiseptic, folosește ulei de trandafir.

Remediu din timpurile biblice

Îți amintești de darurile oferite lui Iisus de către Magi? Ei bine, conform istoricilor, unul dintre aceste cadouri a fost uleiul de tămâie. Astăzi este folosit pentru producerea parfumului, dar, pe vremuri, oamenii considerau că vindecă orice tip de rană. La un moment dat era mai valoros decât aurul!

Epilează-te prin metoda egiptenilor

Înainte ca toate aceste modalități moderne de epilare să apară, femeile egiptene foloseasu ceară cu zahăr pentru a obține piele netedă. Este o metodă mai puțin dureroasă și funcționează ca și exfoliant.

Folsește vopsea cu henna

Vopsitul poate deveni o adevărată probemă dacă ai un scalp sensibil. Și, odată ce ai început să te vopsești, vei continua să-ți distrugi părul cu chimicale. Ei bine, femeile din Antichitate foloseau coloranți naturali, precum henna, care îi va oferi părului tău o culoare roșie frumoasă, putere și hidratare.

Folsește ulei de neem

Neemul este considerată o plantă sacră în India. Tulpina și frunzele sale au proprietăți medicinale și sunt folosite pentru producerea produselor de frumusețe. Poți amesteca această plantă cu castravete și brânză dulce pentru a obține o mască hidratantă foarte bună pentru tenul gras.

Rețetă pentru mâini tinere de la Maria Antoaneta

Cele mai citite articole

Maria Antoaneta dădea multă importanță mâinilor sale și era cunoscută pentru faptul că purta mereu niște mănuși speciale când dormea. Acestea erau înmuiate în apă de trandafiri și ulei de migdale. S-ar putea să nu vrei să te duci atât de departe, dar aceste ingrediente vor da rezultate cu siguranță și pentru mâinile tale!

Lutul poate face minuni

Lutul era folosit încă de pe vremea oamenilor cavernelor. Există mai multe de tipuri de lut: alb, albastru și verde. Fiecare dintre acestea are propriile proprietăți care te vor ajuta să-ți purifici pielea și să tratezi acneea.

Folosește pudră de perle precum chinezoaicele

Femeile din Dinastia Ming folseau un tratament mai puțin obișnuit, cu pudră de perle. Se spune că hidratează pielea și că ajută la stimularea producției colagenului care este responsabil de întinerirea pielii.

Cremă hidratantă cu avocado de la azteci

Aztecii antici știau că avocado are proprietăți uimitoare și îl foloseau pentru tratamentele faciale. Avocado hidratează pielea, reduce mărimea porilor și adăugă o strălucire sănătoasă pielii tale.

Citește și:
Secrete de frumusete pe care le-am invatat de la Printesa Diana

Text: Diana Babanica
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cele-mai-vechi-secrete-de-frumusete-care-functioneaza-cu-adevarat-621082/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si