Prima pagină » Culori și armonii de toamnă pentru agenda lunii octombrie

Culori și armonii de toamnă pentru agenda lunii octombrie

Autor: admin
0 comentarii

Culori și armonii de toamnă pentru agenda lunii octombrie

Nu uitați ”alertele”, adică piese sau mici părți muzicale pe care să le ascultați pe podcast sau youtube când citiți materialul. Dacă nu ajungeți la evenimente, măcar știți ce ați pierdut.

Purtați încă de acordurile Festivalului George Enescu, recomandările muzicale vin, aproape, firesc:

03, 04, 10, 11 Ateneul Român, 19.00Filarmonica George Enescu își deschide stagiunea. La pupitru se va afla dirijorul Christian Badea, recunoscut de o planetă întreagă ca unul dintre cei mai buni dirijori ai zilelor noastre, iar noi, puțin mai avantajați, beneficiem și de impresionanta sa cultură muzicală și știința de a alcătui programe de concerte, de a construi o stagiune, la fel ca un festival. Soliști vor fi Liviu Prunariu – vioară și Mihai Ritivoiu – pian. Se va cânta Dvořák, Brahms, Musorgski Rahmaninov. Alertă: III. Finale. Allegro giocoso ma non troppo din Concertul în la minor pentru vioară și orchestră, op.53 de Antonin Dvořák (vă va aduce aminte de „Anotimupurile” lui Vivaldi)

06 Happy Cinema, 16.30 – Gala Aniversară: 50 de ani de activitate Placido Domingo. Acest imens concert a fost susținut pe Arena di Verona. Despre cariera lui Domingo, nu s-ar termina de scris ore întregi, în schimb, trebuie profitat de orice minut în care îl mai putem vedea activ.

12, 18 Sala Radio, 19.00Ioana Cristina Goicea va susține un recital de vioară, respectiv, va interpreta Concertul nr. 1 pentru vioară, op 26 de Bruch, alături de ONR. Important de notat că tocmai i-au fost lansate 2 CD-uri și, cel mai probabil, va acorda și autografe. La numai 25 de ani, Cristina nu numai că a câștigat prestigioase concursuri internaționale, dar are și un program foarte încărcat de recitaluri și concerte, așa că, e o oportunitate să o vedem și pe scenele noastre. Alertă: III. Finale (Allegro energico) Concertul nr. 1 în sol minor, op. 26 de Max Bruch

Cele mai citite articole

13 Happy Cinema, 16.00 – „Don Giovanni” de W.A.Mozart în transmisie de la Royal Opera House. Denumită și „opera operelor”, spectacolul de la ROH beneficiază de prezența bass-baritonului Erwin Schrott, în rolul principal, cel pe care îl așteptam și la București în festival. Iată, s-a ivit momentul recuperării. Alertă: Aria „Madamina, il catalogo è questo”.

24,26 Ateneul Român, 19.00 – Filarmonica va fi dirijată de o femeie, Marzena Diakun. Să nu se interpreteze recomandarea ca feministă, de fapt, este una din rarele ocazii de a asculta un concert de harpă, alături de alte lucrări, Brahms și Szymanovski. Maria Bâldea va fi solista Concertului pentru harpă și orchestră al marelui nostru compozitor Paul Constantinescu. Alertă: Uvertura academică de Johannes Brahms.

27, Happy Cinema, 16.00 – „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, transmisie ROH. Nu numai frumusețea operei este motivul recomandării, dar și faptul că Ioan Hotea, tenorul nostru care în 2015 câștiga „Operalia”, va fi Ernesto. Don Pasquale este interpretat de bass-baritonul Bryn Terfel, putem spune deja, o prezență familiară la București, în Festivalul Enescu. Alertă: Act III: Serenade: Com’ è gentil (vedeți ce tenor alegeți să nu oftați și mai tare)

Citește și:
Soprana Lise Davidsen – Norvegianca „vinovată” de încălzirea globală a lumii operei

Text: Dana Cristescu
Foto: intermusica, Fabrice Dall’Anese, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/culori-si-armonii-de-toamna-pentru-agenda-lunii-octombrie-676916/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!