Prima pagină » Cum îți poți face relația să funcționeze, conform științei

Cum îți poți face relația să funcționeze, conform științei

Autor: admin
0 comentarii

Cum îți poți face relația să funcționeze, conform științei

Din fericire, studiile arată că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a păstra vie conexiunea dintre voi pentru un timp îndelungat. Partea bună este că sunt ușor de făcut.

Timp de mulți ani, studiile au încercat să găsească cheia pentru o relație de success. Richard Matzkin, expert în relații și autor, consideră că cel mai important lucru este să fii mereu iubitoare cu partenerul tău. Trebuie în primul rând să te comporți așa cum ai vrea să se comporte și partenerul tău. „Oferă-i dragostea pe care vrei să o primești și tu”, spune Matzkin. De exemplu, dacă vrei ca partenerul tău să fie afectuos, generos, onest și iubitor, așa ar trebui să fii și tu așa cu el.

Iată câteva moduri în care îți poți menține conexiunea într-o relație, conform științei și experților.

1.Fii recunoscătoare

A-ți arăta recunoștința este unul din cele mai ușoare moduri de a-ți face partenerul să se simtă iubit. Un studiu din 2015 publicat în Personal Relationships a descoperit că a spune „mulțumesc” poate ajuta mult într-o relație. Cuplurile care au descoperit mici moduri de a-și arăta aprecierea unul față de celălalt în fiecare zi trec mai ușor de problemele de zi cu zi. Fă-ți partenerul conștient de faptul că îi apreciezi personalitatea și compania. Cu toții vrem să fim apreciați. Aprecierea îl poate face pe partener să își dorească să facă mai multe lucruri pentru tine și pentru relația voastră.

2.Arată afecțiunea pe care i-o porți

Nu este greu să te asiguri că iubirea dintre tine si partener va rămâne asa. Păstrează totul simplu. De fapt, studille psihologului John Gottman au descoperit că relațiile care durează sunt cele construite pe amabilitate și generozitate. Cuplurile fericite sunt generoase cu timpul și atenția lor și își arată afecțiunea prin cuvintele și acțiunile lor. Este ușor să te lași distrat de problemele de zi cu zi și să îți ignori partenerul, dar a continua să faci un efort pentru a-ți trata partenerul bine va ajuta la păstrarea sentimentelor voastre, așa că trebuie să îți tratazi mereu partenerul cu respect si afecțiune.

3.Puneți-vă întrebări mai importante

E ușor să te pierzi atunci când crezi că ai învățat totul despre partenerul tau. Pericolul care survine este să te simți plictisită și să cauți stimulare în alte locuri. Totuși, psihologii consideră că timpul de calitate petrecut împreună vă poate ajuta să fiți conectați în continuare. Un mod de a vă asigura că petreceți timp de calitate împreună este să „săpați mai adânc”. Puneți-vă întrebări care trec de nivelul de suprafață.

4.Găsiți moduri de a vă face amintiri plăcute împreună

Cele mai citite articole

Din alt studiu efectuat de Dr. Aron reiese faptul că cele mai fericite sunt cuplurile care au încercat să facă noi lucruri împreună, chiar și pentru 90 de minute pe săptămână. „Rețelele neuronale sunt responsabile pentru multe sentimente și gânduri din subconștientul nostru. Acestea sunt create atunci când învățăm ceva nou, creând răspunsuri fizice și emoționale pentru activitățile respective.” Încercați lucruri noi și distractive pentru a vă păstra vie relația.

5.Fă-ți și un program separat

Un studiu pe termen lung a arătat cu oamenii care nu au parte de destul de mult timp pentru ei sunt nefericiți în relații. „Adesea ne simțim dependenți de partener pentru fericirea și amuzamentul nostru”, spune Dr. Rifkin. Dar este bine să ne facem și planuri separate. Dacă petreceți prea mult timp împreună veți dezvolta codependență și atașament nesănătos în relație. Conform lui Rifkin, timpul petrecut departe unul de celalalt încurajează dezvoltarea și încrederea, esențiale unei relații pe termen lung.

6.Fă un lucru de care te temi

Oricât de clișeic ar suna, „doze mici de frică și nesiguranță sunt benefice interacțiunilor umane”, spune Rifkin. Când te temi, corpul tău eliberează hormoni, precum adrenalina, norepinefrina și cortizon. „Adrenalina ne dă energie, norepinefrina ne face mai conștienți, iar cortizonul face minuni pentru sănătatea corpului”, ne mai spune aceasta. Atunci când faceți ceva „înfricoșător” împreună, vă puteți consolida sentimentele de încredere și siguranță. De fapt, un studiu efectuat de Dr. Aron și Donald Dutton a arătat că atunci când experimentezi un grad avansat de anxietate, te poți simți atât de atras de o persoană până când poți ajunge să confunzi sentimentul cu dragostea.

7.Folosește mesajele în avantajul tău

Conform studiilor, oamenii sunt dependenți de mesaje și notificări de pe social media pentru că acestea ajută la o creștere instantă a nivelului de dopamină. „Trimiterea unui mesaj sexy sau unul în care să îți arăți iubirea le poate oferi o doză de dopamină în mod instant”, au spus doctorii. Găsiți moduri în care să faceți ca mesajele să fie distractive și sexy.

Menținerea iubirii în relația voastră nu ar trebui să fie un lucru greu. Depinde doar de efortul pe care îl depuneți în direcția aceasta. Dacă sunteți iubitori unul cu celălalt, găsiți activități pe care să le faceți împreună și vă oferiți spațiu, veți putea fi îndrăgostiți pentru mult timp.

Citește și:
5 reguli pe care trebuie să le urmezi într-o nouă relație

Text: Bianca Margarit
Foto: Instagram.com/alexcentomo

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-iti-poti-face-relatia-sa-functioneze-conform-stiintei-635132/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si